פיצה זריזה ללא שמרים
ארוחת ערב כיפית שמכינים בדקות עם הבצק הכי קל שיש להכנת פיצה. תפתחו לכם פיצרייה משפחתית שבה כל אחד מכין את הפיצה שהוא אוהב.

המרכיבים ל 4:
- 2/3 1 (230 גרם) כוסות קמח תופח
- 1 גביע (200 גרם) יוגורט תנובה
- 2 כפות חומץ או מיץ לימון (לא מורגש לאחר האפייה. מיועד להתפחה)
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 5 עגבנית מרוסקות או מגוררות על פומפיה גסה או 1 פחית (400 גרם) עגבנית מרוסקות
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 מיכל (100 גרם) רסק עגבניות
- 1 כפית סוכר
- מלח, פלפל
- 1/2-1 כוס גבינה צהובה מגוררת
- אפשרויות: זיתים קצוצים, תירס, פלפלים פרוסים
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את מרכיבי הבצק לבצק אחיד, מכסים בניילון ומניחים ל 15 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומחממים תנור ל-220 מעלות.
-
03.
מחלקים את הבצק בהתאם
-
04.
לגודל התבנית מעבירים את הבצק לתבניות ובידיים משומנות מרדדים ומותחים אותו מהמרכז
-
05.
החוצה כך שבמרכז עוביו 1/2 ס"מ ובשוליים 3/4-1 ס"מ. אם יש זמן מניחים בטמפרטורת החדר ל
-
06.
10-15 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מורחים רוטב עגבניות על הבצק.
-
08.
מפזרים גבינה צהובה.
-
09.
מפזרים תוספות שאוהבים.
-
10.
אופים 20 דקות עד שהגבינה נמסה ושולי הבצק מזהיבים.
טיימר מופעל
-
11.
ממתינים 3-4 דקות ומגישים.
טיימר מופעל