מתכון פוקצ'ות עין אישיות | השף הלבן

פוקצ'ות עין אישיות

מנה שהיא כולה ארוחה, גירסה ישראלית לחצ'פורי ארולי הגיאורגי

מאת: שרה בר
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פוקצ'ות עין אישיות

המרכיבים ל8 מנות:

בצק לפוקצ’ה:
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1 כף מלאה שמרים יבשים
  • 1/2 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס (ועוד קצת) מים פושרים
תוספות לפוקצ’ה:
  • מלח גס
  • שמן זית
  • זעתר+שומשום
  • ביצים ( כמות הביצים לפי צורך של כל אחד כמה פקצ’ות עין ברצונכם להכין )

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערה את הקמח והשמרים היבשים ומערבבים. שופכיםאת הסוכר ומערבבים וואחר כך את המלח. לאחר מכן מוסיפים את את השמן והמיםעד לקבלתבצק רך וגמיש. להניח בצד להתפחה של שעה ולמרוח במעט שמן זית מלמעלה כדי שלא יתייבש.

  • 02.

    מחלקים את הבצק ל 8 כדורים, ומרדדים על משטח משומן בשמן זית לעלה עגול (כמו פיתה), מניחים בתבנית עם נייר אפיה. בעזרת תחתית של כוס או מצקת יוצרים גומה באמצע כל עלה, מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה.

  • 03.

    לאחר שתפחו, (אם צריך להגדיל את קצת הגומה זה הזמן( יוצקים את הביצה בזהירות לתוך הגומה ומפזריםמעל מעט מלח גס. על הבצק מסביב מטפטפים מעט שמן זית וזורים זעתר ושומשום.

  • 04.

    מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים ב-190 מעלות למשך 15 דקות או עד שהבצק ישחים והביצה יציבה. הערה : ניתן להכין חלק עם ביצה וחלק בלי ביצה. בפוקצ’ות ללא בביצה עושים גומות עם האצבעות לתוך הבצק , וזורים מלח גס, שמן זית, זעתר ושומשום.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(338)