פודינג לחם
נשארה לכם חלה משבת? נעמי אבליוביץ' משתפת אותנו במתכון מופלא לעוגת פודינג לחם מיוחדת עם שוקולד
המרכיבים ל10 מנות:
- 200 מ"ל (3/4 כוס + 1 כף) חלב 3% של תנובה
- 1 מקל וניל, חצוי
- כ-8 מאפים יבשים בני יום (קרואסון, בריוש, דייניש, חלה)
- 75 גרם שוקול מריר, חלב או לבן, קצוץ
- 3 ביצים
- 2 כפות סוכר
- 100 מ"ל שמנת מתוקה 38% השף הלבן
- חמאה, לשימון התבנית
- אבקת סוכר, להגשה
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את החלב ומקל הוניל בסיר ומביאים לרתיחה עדינה. מניחים בצד להתקרר.
-
02.
משמנים תבנית אפייה. חוצים את המאפים לרוחבם ומסדרים מחצית מהם בתבנית בשורות כך שהפרוסות חופפות ועולות אחת על השנייה. מפזרים מחצית משבבי השוקולד הקצוץ.
-
03.
בקערה נקייה, טורפים את הביצים עם הסוכר. מוציאים את מקל הוניל מהסיר ומוזגים את החלב והשמנת המתוקה לביצים. מערבבים היטב.
-
04.
יוצקים מחצית מהבלילה על המאפים ומניחים להם לספוג את הנוזלים, בין 20-60 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
06.
כשהתנור חם מסדרים את המאפים הנותרים בשכבה נוספת, מפזרים את שבבי השוקולד ויוצקים מעל את הבלילה הנותרת. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור 30 דקות. מסירים את כיסוי האלומיניום ואופים כ-10 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
07.
מניחים להתקרר כ-10 דקות. לפני ההגשה, מפזרים מעל אבקת סוכר.
טיימר מופעל