עראיס גבינות ב-10 דקות
גם אתם התאהבתם בעראיס שכבש את תפריטי המסעדות? קבלו גרסה חלבית מעולה לעראיס. אפשר להוסיף לו גם ביצה קשה וסלט קטן ליד וקיבלתם ארוחת ערב כיפית

המרכיבים ל 6:
- 6 מיני פיתות
- 3 כפות שמן זית
- 100 גרם גבינת חמד 5% "פיראוס" מגוררת גס
- 100 גרם גבינה בולגרית 16% "פיראוס" / בולגרית מעודנת
- 100 גרם פתיתי גבינת עמק או פתיתי מוצרלה השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את מרכיבי המילוי בקערה, מערבבים ומועכים במזלג.
-
02.
חורצים את הפיתות כ-1/2 ס"מ מהשוליים וממלאים בתערובת הגבינות.
-
03.
מחממים שמן במחבת, מנמיכים ללהבה קטנה ומטגנים את הפיתות על צד אחד - לוחצים על הפיתה ומהדקים למחבת, עד הזהבה.
-
04.
הופכים ומטגנים באותו האופן את הצד השני עד שהפיתה זהובה והגבינות נמסו.
-
05.
מגישים מיד לצד סלט ירוק.
-
06.
בתאבון!
הידעת?
בשנים אחרונות ישנה מנה אחת שכבשה את עולם אוכל הרחוב בישראל - העראיס. מדובר במנה גאונית מהמטבח הערבי. למעשה זו פיתה ממולאת בשר טחון מתכון פשוט וטעים שאפשר להכין בבית על מחבת פסים או במנגל. כיום ניתן לראות אותה בדוכני אוכל רחוב, במנגלים משפחתיים וגם במסעדות. אולם, השאלה היא האם ניתן לייצר עראיס ללא בשר? מסתבר שכן. אז לכבוד שבועות הכנו לכם גרסה מיוחדת של עראיס. קבלו גרסה חלבית מעולה לעראיס. אפשר להוסיף לו גם ביצה קשה וסלט קטן ליד וקיבלתם ארוחת ערב כיפית