מתכון סלסילות פילו עם תרד ופטה - מהיר וקל להכנה | השף הלבן

סלסילות פילו עם תרד ופטה

מתכון קליל שיעשה רושם על כולם! האורחים בדרך? בואו להכין במהירות מנה ראשונה קלילה של סלסילות פילו במילוי תרד וגבינת תרד

מאת: סבינה ולדמן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון סלסילות פילו עם תרד ופטה
צילום: בן יוסטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל8 יחידות:

  • 1 חבילה עלי פילו "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
  • 1/2 כוס שמן זית
למילוי:
  • 150 מ"ל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 1 ביצה
  • 50 גרם גבינת פטה עיזים 16% "פיראוס"
  • 1 חבילה תרד שטוף ללא הגבעולים
  • 6 עלי נענע פרוסים דק
  • 1 בצל ירוק פרוס דק
  • 1 כפית גדושה זעתר יבש
  • 1 כף שמן זית
  • מלח
  • פלפל
גודל תבנית: תבנית משוננת בקוטר 5 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-160 מעלות

  • 02.

    על משטח עבודה פורסים דף פילו, משמנית בעזרת מברשת במעט שמן זית. מניחים מעליו עוד בצק וחוזרים על הפעולה לקבלת 4 שכבות. חותכים ל-8 ריבועים. מניחים כל ריבוע בתוך תבנית או מנז'ט קטן. גוזרים את השוליים בעזרת מספריים. מניחים על תבנית ומעבירים לתנור ל-12 דקות, עד שהבצק מתייצב אך לא מזהיב. מוציאים ומצננים בתוך הכלים.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 03.

    הכנת המילוי: בקערה מערבבים יחד את השמנת, ביצה ופטה מפוררת. חותכים גס את התרד ומוסיפים גם כן לקערה יחד עם הנענע, בצל ירוק, זעתר ושמן זית. מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל. מניחים במקרר לחצי שעה.

  • 04.

    מחממים תנור ל-175 מעלות. ממלאים את תחתיות הפילו בנדיבות במילוי. מעבירים לתנור ל-20 דקות עד שהמילוי מתייצב. מגישים לאחר צינון בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(8)