מקלות גבינה ותבלינים
מקלוני גבינה טעימים מושלמים למנה ראשונה ואירוח
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים לכ-40 מקלות:
- ½1 כוסות קמח
- 100 גרם גבינת עמק מגוררת או פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
- 150 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 100 גרם קולאז’ קצ’קבל מגוררת
- 2 כפות שומשום
- 1 כפית עשבי תיבול מיובשים
- 1 כפית טימין מיובש
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית צ’ילי טחון
- 200 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
- 4 כפות חלב תנובה קר
~לציפוי:~~
- ביצה טרופה
- 3 כפות זרעוני פרג שלמים או קצח
הוראות הכנה:
-
01.
שמים במעבד מזון קמח, גבינות, שומשום, עשבי תיבול, טימין, פלפל שחור, מלח וצ’ילי ומעבדים דקה. מוסיפים את החמאה ואחר כך את החלב הקר, מעבדים לכדור בצק אחיד ומקררים שעה.
-
02.
מחלקים את כדור הבצק ל-40 כדורים שווים. צרים מכל כדור גליל באורך 5 ס"מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים את הבצק בביצה טרופה, זורים מעל זרעוני פרג או קצח, מקררים 20 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות, אופים כ-25 דקות עד להזהבה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים