מתכון מקלות גבינה ותבלינים | השף הלבן

מקלות גבינה ותבלינים

מקלוני גבינה טעימים מושלמים למנה ראשונה ואירוח

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מקלות גבינה ותבלינים

המרכיבים לכ-40 מקלות:

  • ½1 כוסות קמח
  • 100 גרם גבינת עמק מגוררת או פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
  • 150 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 100 גרם קולאז’ קצ’קבל מגוררת
  • 2 כפות שומשום
  • 1 כפית עשבי תיבול מיובשים
  • 1 כפית טימין מיובש
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית צ’ילי טחון
  • 200 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 4 כפות חלב תנובה קר
~לציפוי:~~
  • ביצה טרופה
  • 3 כפות זרעוני פרג שלמים או קצח

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים במעבד מזון קמח, גבינות, שומשום, עשבי תיבול, טימין, פלפל שחור, מלח וצ’ילי ומעבדים דקה. מוסיפים את החמאה ואחר כך את החלב הקר, מעבדים לכדור בצק אחיד ומקררים שעה.

  • 02.

    מחלקים את כדור הבצק ל-40 כדורים שווים. צרים מכל כדור גליל באורך 5 ס"מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים את הבצק בביצה טרופה, זורים מעל זרעוני פרג או קצח, מקררים 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות, אופים כ-25 דקות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(299)