מאפינס פיצה
אין ילד שלא יתלהב מהמאפינס הנפלאים האלה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 10:
- 350 גרם ( 2.5 כוסות של 200 מ"ל) קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית אורגנו יבש - לבחירה
- 1 כף סוכר
- 1 כפית שטוחה מלח
- 2 כוסות (400 מ"ל) חלב תנובה או רויון
- 1/2 גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה 15%
- 2 ביצי תנובה
- 50 גרם חמאה תנובה, מומסת
- 1 קופסה (250 גרם) פטה כבשים פיראוס 20% , מפוררת
- 150 גרם פתיתי עמק 28%
- 150 גרם עגבניות מיובשות קצוצות - לבחירה
- 50 גרם זיתים ירוקים קצוצים/פטריות קצוצות – לבחירה
גודל תבנית: תבנית קרטון מאפינס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, אורגנו, סוכר ומלח.
-
03.
מוסיפים חלב, שמנת חמוצה, ביצים וחמאה וטורפים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
-
04.
מוסיפים את פתיתי עמק, פיראוס, עגבניות מיובשות וזיתים/פטריות ומערבבים.
-
05.
בעזרת כף ממלאים את כוסות הקרטון עד כ-3/4 מגובהם.
-
06.
אופים כ-25 דקות עד שהמאפינס מוכנים וזהובים.טיפ לשידרוג:לפני האפייה טומנים בכל מאפינס1/3 אצבע עמק שנמסה במהלך האפייה
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים