מאפינס גבינה וזיתים – ארוחה קלילה וטעימה | השף הלבן

מאפינס גבינה וזיתים

מאפינס גבינות קלים שילדים אוהבים, מתאימים לארוחת בוקר וערב וכיף לשלב בהם מגוון גבינות שיש בבית. לשדרוג המאפינס אפשר להוסיף תוספות, כמו תירס או גמבה.

מאת: טלי בראון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס גבינה וזיתים

המרכיבים ל12:

  • 1 וחצי כוסות קמח תופח
  • 1/2 כוס חלב תנובה
  • 1 גביע גבינה לבנה תנובה
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס גבינה בולגרית פיראוס מפוררת
  • 1/2 כוס פתיתי גבינת עמק תנובה
  • 1/2 כוס טבעות זיתים ירוקים
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל
גודל תבנית: תבניות שקעים אישיות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 02.

    מערבבים את כל החומרים, מלבד הגבינה הבולגרית, בקערה גדולה.

  • 03.

    מוסיפים את הגבינה הבולגרית בסיום ומערבבים מעט, כדי שלא תתפורר לגמרי ויישארו עוד גושי גבינה קטנים במאפינס.

  • 04.

    בעזרת שתי כפות, מחלקים את התערובת לתבניות שקעים משומנות.

  • 05.

    אופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    מסדרים על צלחת ומגישים חם לצד סלט ירוק.

  • 07.

    בתאבון!

הידעת?

כשחושבים על מאפינס, מיד עולה בראש מאפים מתוקים עם שוקולד, אוכמניות או תוספת מתוקה אחרת. אולם, למרבה הפלא, מאפינס יכול להיות גם מלוח. בין המאפינס המלוחים שולטים מאפינס ממולאים בגבינה. קבלו מתכון מפנק למאפינס גבינה ממולא גבינה וזיתים שישפר כל ארוחה באורך פלא. מאפינס הגבינה הטעימים והקלים האלה מושלמים לאכילה כפינוק בפני עצמו, כחלק מארוחת צהריים מאוזנת, או לטבול במרק חם. ניתן גם לשדרג את המתכון ולהוסיף למאפינס תוספות כמו תירס או גמבה. כדאי להכין כמות גדולה מכיוון שניתן להגיש סלסלה שלהם עם ארוחת הערב, ואז לשמור את הנותרים בקופסאות בשביל הבוקר שלמחרת. אולם כדאי שים לב טוב, מכיוון שמאפינס הגבינה האלו כנראה ייעלמו תוך שניות!

הכנת? כאן מדרגים
(1852)