שושני פיצה מבצק קוטג' – מתכון מהיר וטעים לארוחת ערב מושלמת

שושני פיצה מבצק קוטג'

האהבה שלי לבצקי שמרים ידועה, אני אוהב את הבצק הזה, אוהב לעבוד איתו ובעיקר אוהב לאכול אותו. החיסרון היחיד שיש לבצק שמרים זה כמו הזמן שנדרש לתפיחה שלו. כפתרון מושלם לארוחת ערב החלטתי להכין שושני פיצה רכים רכים על בסיס בצק קוטג' מושלם – אל תגלו לאף אחד אבל אפשר למלא את השושנים שלי גם בממרח שוקולד שווה

מאת: תומר אומנסקי
חלבי סוג מתכון
עד 15 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שושני פיצה מבצק קוטג'
צילום: תומר אומנסקי

המרכיבים ל12-16 מנות:

לבצק – (כ30-40 שושנים, ניתן להכין חצי כמות במידת הצורך):
  • 700 גרם קמח (5 כוסות)
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
  • 2 גביעי קוטג' 5% תנובה (500 גרם)
  • 20 גרם אבקת אפייה (2 שקיות)
  • 5 גרם אבקת סודה לשתייה (כפית)
  • 10 גרם מלח (כפית גדושה)
למילוי:
  • חבילת גבינת שמנת (200 גרם)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כפית אורגנו
  • כפית סוכר
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 600 גרם גבינה צהובה מגורדת או מיקס גבינות של השף הלבן
  • פרוסות זיתים
להגשה:
  • ביצים קשות
  • ירקות טריים
  • ביצים
  • קוטג' תנובה

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו גיטרה נעבד קמח, סוכר, מלח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וחמאה קרה חתוכה לקוביות עד לקבלת פירורים דקים.

  • 02.

    נוסיף פנימה את הקוטג' ונעבד עד לקבלת בצק מגובש.

  • 03.

    בקערית נערבב את חומרי המילוי (גבינת שמנת, רסק עגבניות ותבלינים).

  • 04.

    נחלק את הבצק ל2 חתיכות, נרדד כל חתיכה על משטח מקומח למלבן.

  • 05.

    נמרח על המלבן את המילוי, נפזר גבינה וזיתים.

  • 06.

    נגלגל לרולדה ונפרוס לשושנים. לקבלת תוצאה יותר מדוגמת נקפיא כרבע שעה ולאחר מכן נחתוך.

  • 07.

    נסדר בתבנית עם נייר אפייה, נקפיד על רווחים כדי שיהיה מקום לשושנים לגדול.

  • 08.

    נאפה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו 20-25 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 09.

    נגיש לצד קוטג', ביצים קשות וירקות.

הכנת? כאן מדרגים
(0)