מאפה בצק עלים עם גבינה ושעועית
המתכון הזה הוא בדיוק מה שאתם מחפשים כשאתם זקוקים לארוחה מהירה, קלה וטעימה שתשביע את כל המשפחה. עם מרכיבים פשוטים, תוכלו להכין מנה עשירה בטעמים תוך זמן קצר. באתר השף הלבן תמצאו גם טיפים להוספת טאץ' אישי למתכון, כך שתמיד תפתיעו את הסועדים שלכם. התוצאה? ארוחה טעימה שבאה בקלות!
המרכיבים ל12 :
- חבילת שעועית עדינה סנפרוסט (קפואה)
- רבע כוס שמן זית
- מלח
- 1 חבילת בצק עלים חמאה מעדנות
- 100 גרם קשקבל מגורדת (או גבינה אחרת שאתם אוהבים כמו גאודה, עמק וכו)
- ביצה טרופה להברשה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
בקערה גדולה מערבבים היטב שעועית (קפואה) עם שמן זית ומלח.
-
03.
פורסים את הבצק על משטח העבודה וחותכים לריבועים.
-
04.
מניחים במרכז כל ריבוע כף גבינה מגוררת ועליה באלכסון 7-8-9 שעועיות.
-
05.
מניחים עוד כף גבינה וסוגרים משני הצדדים למעטפה פתוחה.
-
06.
מניחים את המעטפות על התבנית ומברישים בביצה.
-
07.
אופים 25-35 דקות עד שהמאפים זהובים ומעט שחומים.
טיימר מופעל
-
08.
אוכלים חם.
-
09.
מה עושים עם השעועית שנשארה?
-
10.
שמים את כל השעועית על נייר אפייה, מפזרים קצת סילאן ומערבבים.
-
11.
אופים 25-35 דקות על 180 מעלות עד שהשעועית מתחילה להשחים, מערבבים כל עשר דקות לאפייה אחידה.
טיימר מופעל