בוריקיטס בצק גבינה לבנה | השף הלבן

בוריקיטס בצק גבינה לבנה

איזה כייף לתקתק בצק לארוחת ערב, בכלום זמן. מערבבים קמח, חמאה רכה וגבינה לבנה ויש לכם בצק מדהים! ממלאים תערובת גבינות ותירס או מה כל מה שהילדים אוהבים וסגרתם פינה. בוריקיטס בצק גבינה לבנה כמו במאפייה רק בבית.

מאת: בתיה שורק
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: בתיה שורק

המרכיבים ל4 מנות:

רכיבים לבצק:
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 200 גרם חמאה רכה
  • גביע (250 גרם) גבינה לבנה (פחות כף, נשמור למלית)
  • כפית מלח
מלית:
  • 200 גרם מוצרלה מגורדת
  • 100 גרם בולגרית/פטה מפוררת
  • כף גבינה לבנה
  • כוס גרעיני תירס
  • מלח
  • פלפל שחור
הברשה:
  • ביצה טרופה
  • שומשום
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה מערבבים את כל המצרכים בעזרת כף, לאחר מכן לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד.

  • 02.

    עוטפים בניילון נצמד ומרדדים למלבן.

  • 03.

    מעבירים לקירור כחצי שעה או שהבצק מתקשה (אפשר גם ללילה).

  • 04.

    מלית: מערבבים את כל המצרכים, טועמים ומתקנים לפי הטעם.

  • 05.

    הרכבה: מרדדים בצק בין שני ניירות אפייה, בעזרת גלגלת חותכים מלבנים, מניחים תלוליות מהמלית בקצה אחד של המלבן, מרימים את חצי הבצק ומכסים מעל המלית.

  • 06.

    מהדקים את הצדדים, ועם הגלגלת מיישרים.

  • 07.

    כך חוזרים על הפעולה, אוספים את שאריות הבצק ומכינים עוד בורקסים.

  • 08.

    מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות טורבו כ-20 דק' או עד שהבצק זהוב ויפה.

הכנת? כאן מדרגים
(3)