סירות בייגל מבצק קוטג' - השף הלבן

סירות בייגל מבצק קוטג'

סירות בייגלה מבצק קוטג' תנובה שלא תפסיקו לפנטז עליהן

מאת: בתיה שורק
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סירות בייגל מבצק קוטג'
צילום: בתיה שורק עיצוב: בתיה שורק

המרכיבים ל 10 מנות:

בצק:
  • 2 גביעי קוטג׳ תנובה 5% ומעלה
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • שקית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
מלית:
  • 300 גרם פתיתי מוצרלה מסדרת השף הלבן
  • זיתים / תירס / כל תוספת שאוהבים
ציפוי:
  • קערת מים
  • 2 כפות סילאן
  • 200 גרם שומשום
לאחר אפיה:
  • מעט שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה מערבבים את כל מצרכי הבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד (אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח).

  • 02.

    יוצרים מהבצק גליל וחותכים ל-10 חתיכות.

  • 03.

    כל חתיכה מרדדים לאליפסה, מפזרים מוצרלה ותוספות ומשאירים מעט שוליים.

  • 04.

    מהדקים היטב את שולי הבצק לכל האורך לסגירה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.

  • 05.

    בקערה עם מים מערבבים סילאן ובקערה נוספת שופכים שומשום. טובלים כל גליל בקערת המים והסילאן ומנערים טיפה.

  • 06.

    טובלים בקערת השומשום, ודואגים לצפות מכל הכיוונים.

  • 07.

    מניחים את כל הגלילים על תבנית מרופדת בנייר אפיה עם מרווחים קלים, כף שהתפר פונה מטה.

  • 08.

    בעזרת סכין משוננת חורצים לאורך הגליל פתח, ובעזרת האצבעות פותחים מעט שהגבינה תבצבץ.

  • 09.

    אופים בתנור שחומם מראש 190 מעלות טורבו כ-20 דק׳ או עד שסירות הבייגל זהובות.

  • 10.

    מברישים מעט בשמן זית

הכנת? כאן מדרגים
(98)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.