בית לזית - השף הלבן

בית לזית

הנשנוש המוכר והידוע והפעם בגרסת האקסטרה שומשום. בצק הגבינות מבוסס על קוטג' שמעניק לבצק מרקם חלומי.

מאת: תומר אומנסקי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בית לזית
צילום: תומר אומנסקי

המרכיבים ל 12 מנות:

לבצק:
  • 490 גרם קמח (3.5 כוסות)
  • שקית אבקת אפיה
  • 500 גרם קוטג של תנובה
  • 100 גרם בולגרית של פיראוס
  • 200 גרם עמק מגורדת
  • 3/4 כוס שמן (150 מ"ל)
להרכבה וציפוי:
  • שימורי זיתים מגולענים
  • כוס שומשום לבן
  • מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה נערבב היטב את כל הגבינות.

  • 02.

    נוסיף את השמן ונאחד.

  • 03.

    לבסוף נוסיף את הקמח ואבקת האפייה ונאחד לבצק אחיד.

  • 04.

    נעביר לקירור של חצי שעה.

  • 05.

    ניצור כדורים קטנים, בכל כדור נכניס זית.

  • 06.

    נטבול את הכדורים במים ומהמים לשומשום.

  • 07.

    נאפה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כרבע שעה.

  • 08.

    ניתן להקפיא את הכדורים ולאפות בהתאם לצורך.

הכנת? כאן מדרגים
(16)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.