בית לזית | השף הלבן

בית לזית

הנשנוש המוכר והידוע והפעם בגרסת האקסטרה שומשום. בצק הגבינות מבוסס על קוטג' שמעניק לבצק מרקם חלומי.

מאת: תומר אומנסקי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בית לזית
צילום: תומר אומנסקי

המרכיבים ל12 מנות:

לבצק:
  • 490 גרם קמח (3.5 כוסות)
  • שקית אבקת אפיה
  • 500 גרם קוטג של תנובה
  • 100 גרם בולגרית של פיראוס
  • 200 גרם עמק מגורדת
  • 3/4 כוס שמן (150 מ"ל)
להרכבה וציפוי:
  • שימורי זיתים מגולענים
  • כוס שומשום לבן
  • מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה נערבב היטב את כל הגבינות.

  • 02.

    נוסיף את השמן ונאחד.

  • 03.

    לבסוף נוסיף את הקמח ואבקת האפייה ונאחד לבצק אחיד.

  • 04.

    נעביר לקירור של חצי שעה.

  • 05.

    ניצור כדורים קטנים, בכל כדור נכניס זית.

  • 06.

    נטבול את הכדורים במים ומהמים לשומשום.

  • 07.

    נאפה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כרבע שעה.

  • 08.

    ניתן להקפיא את הכדורים ולאפות בהתאם לצורך.

הכנת? כאן מדרגים
(11)