בית לזית
הנשנוש המוכר והידוע והפעם בגרסת האקסטרה שומשום. בצק הגבינות מבוסס על קוטג' שמעניק לבצק מרקם חלומי.
חלבי
סוג מתכון
30 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: תומר אומנסקי
המרכיבים ל12 מנות:
לבצק:
- 490 גרם קמח (3.5 כוסות)
- שקית אבקת אפיה
- 500 גרם קוטג של תנובה
- 100 גרם בולגרית של פיראוס
- 200 גרם עמק מגורדת
- 3/4 כוס שמן (150 מ"ל)
להרכבה וציפוי:
- שימורי זיתים מגולענים
- כוס שומשום לבן
- מים
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה גדולה נערבב היטב את כל הגבינות.
-
02.
נוסיף את השמן ונאחד.
-
03.
לבסוף נוסיף את הקמח ואבקת האפייה ונאחד לבצק אחיד.
-
04.
נעביר לקירור של חצי שעה.
-
05.
ניצור כדורים קטנים, בכל כדור נכניס זית.
-
06.
נטבול את הכדורים במים ומהמים לשומשום.
-
07.
נאפה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כרבע שעה.
-
08.
ניתן להקפיא את הכדורים ולאפות בהתאם לצורך.
הכנת? כאן מדרגים