מתכון מאפה תרד פטריות וגבינות | השף הלבן

מאפה תרד פטריות וגבינות

מאפה מיוחד כשר לפסח עם גבינות ועוד הפתעות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה תרד פטריות וגבינות

המרכיבים ל8 מנות /תבנית בקוטר 26 ס״מ:

  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 2 כרישות קצוצות ( החלק הלבן בלבד )
  • 300 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
  • 1 ק"ג תרד טרי שטוף וקצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 גביע גבינת תנובה 9% במשקל 250 גרם
  • 1 מכל שמנת לקצפת 32% שומן מסדרת השף הלבן
  • 150 גרם גבינת קולאז׳ קצ׳קבל מגוררת
  • 100 גרם גבינת פטה פיראוס מגוררת
  • 4 ביצים
  • 4 כפות קמח מצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממיסים במחבת וחמאה ושמן מוסיפים בצל וכרישה ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות והתרד מתבלים במלח ובפלפל שחור. מטגנים תוך כדי בחישה עד שלא ישארו נוזלים במחבת. מסירים מהאש ומצננים. מעבירים לקערה.

  • 02.

    מחממים תנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות), מוסיפים לקערה את הגבינות, השמנת, הביצים וקמח המצה ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול. יוצקים לתבנית ואופים כ- 45 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 03.

    ממתינים 20 דקות, פורסים ומגישים עם סלט ירוק.  

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(112)