מתכון מאפה פלפלים קלויים | השף הלבן

מאפה פלפלים קלויים

מאפה פלפלים צבעוני וחגיגי

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה פלפלים קלויים

המרכיבים ל12 מנות:

  • 30 גרם חמאה מרוככת
  • 6 כפות פירורי לחם
  • 10 פלפלים אדומים וצהובים קלויים וקלופים
  • 20 שיני שום שלמות וקלופות
  • 1 כוס שמן זית
  • 250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
  • 1 גליל גבינת עיזים חתוכה לקוביות
  • 1 גביע גבינה בולגרית מגוררת
  • 200 גרם פתיתי גבינה צהובה
  • 4 ביצים
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 4 כפות קמח
  • 2 כפות עלי טימין מופרדים מהגבעולים
  • 1 גבינת קממבר פרוסה ל-12 משולשים

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הפלפלים לרצועות, שמים במסננת למספר שעות לניקוז הנוזלים. שמים במחבת את השום ושמן הזית, מבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות, עד ששיני השום רכות (אסור להרתיח את השמן). מסננים מהשמן ומניחים בצד.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, מורחים את התבנית בחמאה ומפזרים על התחתית פירורי לחם. שמים בקערה את כל המרכיבים פרט לגבינת הקממבר, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול. יוצקים את התערובת לתבנית, מסדרים מעל את גבינת הקממבר.

  • 03.

    אופים כ-40 דקות עד שהמאפה יציב וזהוב, מוציאים מהתנור, ממתינים שעה עד שהמאפה יתייצב, פורסים ומגישים. הערה: אפשר להכין את המאפה מספר שעות קודם ולחמם לפני ההגשה  

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(90)