מאפה כרוביות ודלורית אפויות ברוטב בשמל – מתכון למאפה | השף הלבן

מאפה כרוביות ודלורית אפויות ברוטב בשמל

מאפה מדליק ומהיר הכנה עם כרובית ודלורית אפויות עם רוטב בשמל ומוקרמות עם פתיתי מוצרלה.

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה כרוביות ודלורית אפויות ברוטב בשמל
צילום: אפיק גבאי עיצוב: אינס ואפיק

המרכיבים ל5-6:

  • 1 כרובית קטנה מחולקת לפרחים
  • 1 דלורית חתוכה לקוביות
  • 1 מיכל רוטב בשמל "השף הלבן"
  • 100 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שום גבישי
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קמח תופח
  • 1/2 כוס חלב "תנובה"

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה מערבבים את קוביות הדלורית, הכרובית, המלח, הפלפל, השום ושמן הזית.

  • 02.

    אופים את הירקות על תבנית מרופדת נייר אפייה 25 דקות בחום של 180 מעלות. מצננים מעט.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 03.

    בקערה טורפים רוטב בשמל, חלב, ביצים, קמח ומוצרלה.

  • 04.

    מוסיפים את הירקות האפויים לבלילה ומערבבים היטב.

  • 05.

    משמנים תבנית ואופים את הירקות המצופים בבלילה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 35-40 דקות. 

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)