מאפה חלה, בולגרית וביצים בסגנון יווני | השף הלבן

מאפה חלה, בולגרית וביצים בסגנון יווני

מאפה מפנק בכלום עבודה שיש בו כל מה שצריך לארוחת ערב או בוקר: חלה, גבינה וביצים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה חלה, בולגרית וביצים בסגנון יווני
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 5:

  • 1 חלה או 5 חליות, קרועות
  • 150 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% "פיראוס", חתוכה גס
  • 1/2 1 כוסות חלב תנובה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38% השף הלבן
  • 3 ביצים לבלילה + 5 ביצים או 5 חלמונים
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט
גודל תבנית: תבנית 20*30 או 5 תבניות אישיות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים תבנית ומפזרים בה את קרעי החלה ועליהן את הבולגרית.

  • 02.

    טורפים חלב, שמנת, 3 ביצים, מלח, פלפל אגוז מוסקט לבלילה אחידה ויוצקים על קרעי החלה.

  • 03.

    אופים כ 15 דקות, מוציאים ומשאירים תנור דולק. יוצרים 5 גומות על פני המאפה ושוברים לתוכן את הביצים או רק את החלמונים. אופים 15-20 דקות נוספות עד שהמאפה מתייצב ושחום והביצים במידת העשיייה הרצויה. מגישים מיד. אפשר לשמור במקרר עטוף בנילון נצמד עד 3 ימים ולחמם לפני ההגשה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.