מתכון מאפה בצק פילאס גבינות ושקדים | השף הלבן

מאפה בצק פילאס גבינות ושקדים

מאפה בצק פילאס של בני סיידא במיוחד לחג השבועות

מאת: בני סיידא
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה בצק פילאס גבינות ושקדים

המרכיבים ל8 מנות / תבנית בקוטר 24 ס"מ:

  • 1/2 חבילת בצק פילאס תורכי "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
מלית:
  • 300 גרם גבינות צאן חתוכות לקוביות קטנות מסוגים שונים (קולאז’ קצ’קבל / קולאז’ פרומעז, קולאז’ קממבר / פטה פיראוס / בולגרית עיזים פיראוס)
  • 50 גרם זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 200 מ"ג קרם פרש או גביע שמנת של פעם 27% "תנובה"
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. מפזרים על הבצק את הגבינות והזיתים.

  • 02.

    טורפים בקערה שמנת, קרם פרש, ביצים וקמח ומתבלים במלח ובפלפל. יוצקים לתבנית משומנת. זורים מעל את השקדים ואופים כ- 40 דקות עד להזהבה. מגישים חם עם ריוויון צונן.  

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(119)