מאפה בצק עלים עם מוצרלה וארטישוק
מאפה מהיר שאפשר להכין בכמה דקות בלבד: יונית צוקרמן סידרה לכם מתכון למאפה בצק עלים עם מוצרלה, ארטישוק, פסטו וזיתי קלמטה שישדרג כל ארוחה
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דן פרץ
עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל6-8:
- 1/2 חבילה (300 גרם) בצק עלים חמאה, מעדנות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 שקית (200 גרם) לבבות ארטישוק של סנפרוסט, מסוננים וחתוכים לרבעים
- צנצנת (180 גרם) פסטו איטלקי או בזיליקום של אוליביה
- 15 זיתי קלמטה מגולענים
- ½ שקית (250 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
להברשה:
- ביצה טרופה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ומרדדים מעט את מלבן הבצק. חותכים
-
03.
5 ס״מ מהשוליים סביב, יוצרים מסגרת ומניחים על מלבן הבצק. מהדקים היטב לבסיס, מברישים בביצה ומעבירים למקפיא כ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הארטישוק 4-5 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
05.
מניחים את הבצק עם נייר האפייה בתבנית. מפזרים על פני הבצק תלוליות של ממרח פסטו, רבעי ארטישוק, זיתים ופתיתי מוצרלה.
-
06.
אופים 20-25 דקות עד שהבצק יבש ושחום. מגישים מיד.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים