מתכון מאפה אורז וגבינת חלפיניו | השף הלבן

מאפה אורז וגבינת חלפיניו

דרך מצוינת לנצל שאריות אורז להכנת מאפים טעימים שיכולים לשמש כמנה עיקרית בארוחה צמחונית.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה אורז וגבינת חלפיניו
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל6:

  • מלח
  • 200 גרם פטריות שמפיניון קטנות
  • מעט שמן זית לשימון כלי האפייה
  • 2 כוסות אורז מבושל צונן או קר (300 גרם)
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון עם פלפל חלפיניו
  • 100 גרם גבינת קצ'קבל־גלעד תנובה מגוררת גס
  • ½ כוס כוסברה קצוצה
  • ½ כפית פתיתי שאטה (או צ'ילי) מיובשים + פתיתים נוספים לעיטור
  • ¼ כפית פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים במעט שמן זית 6 כלים חסיני־חום שתכולת כל אחד מהם 250 מ"ל. מסדרים את הכלים בתבנית אפייה שטוחה גדולה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

  • 02.

    בקערה גדולה מערבבים את האורז עם הביצים. מוסיפים גבינת נפוליאון, ¾ מכמות הקצ'קבל וכוסברה, מתבלים ב-½ כפית פתיתי שאטה, בפלפל ובמלח לפי הטעם ומערבבים היטב.

  • 03.

    פורסים 6 פטריות יפות, בוחרים 3 פרוסות אמצעיות מכל פטרייה ושומרים לעיטור. קוצצים גס את הפטריות הנותרות ומוסיפים לקערת האורז והגבינות. מערבבים.

  • 04.

    מחלקים את התערובת בין הכלים המשומנים. מסדרים 3 פרוסות פטרייה על התערובת שבכל כלי וזורים מהגבינה המגוררת השמורה. מעטרים בכמה פתיתי שאטה. אופים במרכז התנור במשך 30-25 דקות עד שפני המאפים משחימים ומרכזם יציב למגע. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)