לחמניות תפוחי אדמה שטוחות על מחבת
לחמניות באפייה ביתית, תוספת מרשימה לארוחת בוקר מפנקת
המרכיבים ל12 מנות:
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט אגוז מוסקט מגורר
- 60 גרם חמאה ללא מלח
- 60 גרם קמח לבן
- 500 גרם תפוחי אדמה
הוראות הכנה:
-
01.
קולפים את תפוחי האדמה ומניחים בסיר גדול עם מי מלח. מביאם לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכם לבשל על סף רתיחה למשך 30-35 דקות. מסננים היטב, ומחזירים למחבת לייבוש בחום נמוך.
טיימר מופעל
-
02.
מועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה. טורפים פנימה את החמאה. מנפים קמח, אבקת אפייה, אגוז מוסקט ומעט מלח לתוך הקערה. מוסיפים את מחית תפוחי האדמה ובעזרת סכין בעל להב עגול מערבבים את התערובת. יש להכין את הלחמניות מיד כיוון שאבקת האפייה מתחילה את פעולתה בתנאים של חום ורטיבות.
-
03.
מסדרים את התערובת בעובי
-
04.
5 ס"מ. בעזרת תבנית מעוגלת בקוטר 4 ס"מ, קורצים 12 עיגולים.
-
05.
מחממים מחבת בעלת תחתית כפולה או מחבת שטוחה על להבה בעוצמה בינונית וזורים מעט קמח. מבשלים את הלחמניות במשך 8 דקות או עד שהן מבושלות דיין, אחרי 4 דקות הופכים כדי לבשל משני הצדדים. מגישים חם.
טיימר מופעל