לחמניות שום - קלות ומהירות להכנה | השף הלבן

לחמניות שום

יונית צוקרמן משתפת אותנו במתכון הסודי שלה ללחמניות שום טעימות וממכרות שכל אחד יכול להכין כתוספת מושלמת לארוחת ערב

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחמניות שום
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל40:

  • 1/3 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) ריוויון תנובה
  • 50 גרם חמאה מלוחה תנובה
  • 1 כפית מלח
לאפייה ולציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • 100 גרם חמאה מלוחה תנובה - מומסת
  • 1 כפית שום כתוש
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    לשים יחד את כל המרכיבים של הבצק, למעט המלח, עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אבל לא דביק. מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.

  • 02.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  • 03.

    מקמחים קלות את משטח העבודה. קורצים מהבצק כדורים בקוטר מעט קטן יותר מפינג פונג, יוצרים מכל כדור "נקניק" באורך 8-7 ס"מ ועושים בו קשר. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומתפיחים 15-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    אופים 15-12 דקות, עד להזהבה.  

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 05.

    הציפוי: מערבבים היטב בקערה בינונית את החמאה המומסת, השום, הפטרוזיליה וקורט מלח. מברישים בתערובת את הלחמניות בעודן חמות.

הידעת?

יש מעט לחמים יותר מפורסמים ואהובים מלחם שום. עם שורשים איטלקיים ובגט צרפתי, מדובר בלחם האירופי האולטימטיבי שכבר מזמן כבש את העולם. מדובר בפתרון אלגנטי לכל אירוע, החל בסעודה חגיגית ועד על האש ספונטני בסופ״ש. אם אתם מחפשים מתכון נהדר ללחם שום, יונית צוקרמן משתפת אותנו במתכון הסודי שלה ללחמניות שום טעימות וממכרות שכל אחד יכול להכין כתוספת מושלמת לכל ארוחה. לא לפספס את המתכון הנהדר הזה. הוא צפוי לשנות לכם את כל מה שחשבתם על לחם שום עד היום.

הכנת? כאן מדרגים
(51)