לחמניות פטה עיזים עם זיתים ואורגנו
לחמניות מלוחות נהדרות שמשלבות בתוכן קוביות גבינת פטה, זיתים קצוצים ואורגנו
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל12-14 לחמניות:
- 3 וחצי כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כוס מים
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כפית דבש
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- 100 גרם גבינת פטה עיזים פיראוס, חתוכה לקוביות
- 50 גרם זיתים ירוקים קצוצים
- ביצה טרופה להברשה
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח, שמרים יבשים, מים, שמן זית ודבש ולשים יחד 7-8 דקות, עד שנוצר גוש בצק אחיד וקצת דביק.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים מלח ואורגנו ולשים עוד דקה.
-
03.
מוסיפים קוביות גבינה וזיתים קצוצים וממשיכים ללוש עוד 1-2 דקות עד שהם נטמעים בבצק.
טיימר מופעל
-
04.
מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח במשך כשעה בטמפרטורת החדר.
-
05.
מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-12-14 חלקים שווים.
-
06.
מכדררים כל חלק לכדור ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
-
07.
מתפיחים את הלחמניות עד שהן כמעט מכפילות את נפחן ומחממים תנור ל-175 מעלות.
-
08.
מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ואופים במשך כ-13-17 דקות או עד שהן זהובות ומוכנות.
טיימר מופעל
-
09.
מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים