לחמניות פטה עיזים עם זיתים ואורגנו | השף הלבן

לחמניות פטה עיזים עם זיתים ואורגנו

לחמניות מלוחות נהדרות שמשלבות בתוכן קוביות גבינת פטה, זיתים קצוצים ואורגנו

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחמניות פטה עיזים עם זיתים ואורגנו

המרכיבים ל12-14 לחמניות:

  • 3 וחצי כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כוס מים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 100 גרם גבינת פטה עיזים פיראוס, חתוכה לקוביות
  • 50 גרם זיתים ירוקים קצוצים
  • ביצה טרופה להברשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח, שמרים יבשים, מים, שמן זית ודבש ולשים יחד 7-8 דקות, עד שנוצר גוש בצק אחיד וקצת דביק.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 02.

    מוסיפים מלח ואורגנו ולשים עוד דקה.

  • 03.

    מוסיפים קוביות גבינה וזיתים קצוצים וממשיכים ללוש עוד 1-2 דקות עד שהם נטמעים בבצק.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח במשך כשעה בטמפרטורת החדר.

  • 05.

    מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-12-14 חלקים שווים.

  • 06.

    מכדררים כל חלק לכדור ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 07.

    מתפיחים את הלחמניות עד שהן כמעט מכפילות את נפחן ומחממים תנור ל-175 מעלות.

  • 08.

    מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ואופים במשך כ-13-17 דקות או עד שהן זהובות ומוכנות.

    טיימר מופעל
    00:17:00
  • 09.

    מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)