לחמניות עם בולגרית וזיתים
לחמניות מפנקות עם שילוב שיוונים אוהבים: זיתים וגבינה בולגרית

המרכיבים ל 16 יחידות:
- 1.5 כוסות מים
- 1/2 כפית מלח
- 1 חבילה (250 גרם) גבינה בולגרית 5% "פיראוס", מפוררת
- 1 כוס זיתים מרוסקים
- להברשה חלמון מדולל ב 2 כפות מים
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- 1.75 כוסות (220 גרם) קמח מלא
- 1 כפית גדושה שמרים יבשים
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות סוכר
- 1 ביצה
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את כל מרכיבי הבצק למעט בולגרית וזיתים בקערת מערבל ומערבבים ידנית עם וו הלישה (כדי שהקמח לא יעוף כשמפעילים את המערבל). מרכיבים את הוו והקערה ומערבלים כ 6 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. מכסים בנילון רופף ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים אותו ל16 כדורים שווים בגודלם. מרדדים כל כדור ומשטחים למלבן בגודל של כ 15*20 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ. מפזרים על מחצית המלבן 1 כפית מחוקה זיתים ו 2 כפיות בולגרית ומכסים במחצית השניה. מהדקים מעט בידיים. חורצים במרכז המלבן החדש 3 חתכי אורך אך משאירים שוליים של 2 ס"מ. מגלגלים כמו בורג, אוספים לשבלול ומניחים בתבנית מאפינס משומנת.
-
03.
מכסים את הלחמניות בנילון רופף ומניחים לתפיחה כ 40 דקות ליד התנור המתחמם. מחממים תנור ל 190 מעלות.
טיימר מופעל
-
04.
מברישים בחלמון ואופים כ 25 דקות עד שהלחמניות שחומות. ממתינים כ 15-20 דקות לפני שמגישים.
טיימר מופעל