לחמניות עם בולגרית וזיתים | השף הלבן

לחמניות עם בולגרית וזיתים

לחמניות מפנקות עם שילוב שיוונים אוהבים: זיתים וגבינה בולגרית

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחמניות עם בולגרית וזיתים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 16 יחידות:

  • 1.5 כוסות מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינה בולגרית 5% "פיראוס", מפוררת
  • 1 כוס זיתים מרוסקים
  • להברשה חלמון מדולל ב 2 כפות מים
לבצק:
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1.75 כוסות (220 גרם) קמח מלא
  • 1 כפית גדושה שמרים יבשים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות סוכר
  • 1 ביצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את כל מרכיבי הבצק למעט בולגרית וזיתים בקערת מערבל ומערבבים ידנית עם וו הלישה (כדי שהקמח לא יעוף כשמפעילים את המערבל). מרכיבים את הוו והקערה ומערבלים כ 6 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. מכסים בנילון רופף ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 02.

    מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים אותו ל16 כדורים שווים בגודלם. מרדדים כל כדור ומשטחים למלבן בגודל של כ 15*20 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ. מפזרים על מחצית המלבן 1 כפית מחוקה זיתים ו 2 כפיות בולגרית ומכסים במחצית השניה. מהדקים מעט בידיים. חורצים במרכז המלבן החדש 3 חתכי אורך אך משאירים שוליים של 2 ס"מ. מגלגלים כמו בורג, אוספים לשבלול ומניחים בתבנית מאפינס משומנת.

  • 03.

    מכסים את הלחמניות בנילון רופף ומניחים לתפיחה כ 40 דקות ליד התנור המתחמם. מחממים תנור ל 190 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 04.

    מברישים בחלמון ואופים כ 25 דקות עד שהלחמניות שחומות. ממתינים כ 15-20 דקות לפני שמגישים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.