לחמניות מהירות וטעימות תוצרת בית | השף הלבן

לחמניות מהירות

לחמניות חמות מתוצרת בית מהירות הכנה אשר משדרגות כל ארוחת בוקר או כריכים לארוחת בית הספר, ניתן להקפיא ולחמם בעת ההגשה

מאת: אוראל טלקר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לחמניות מהירות

המרכיבים ל6 מנות:

  • כוס וחצי קמח לבן
  • אחת וחצי כפיות סוכר
  • כפית מלח
  • 2 כפות שמרי "שמרית"
  • 2 כפיות שמן
  • 3/4 כוס מים פושרים
  • חלבון ביצה
  • 3 כפות שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנה:

  • 02.

     .שמים בקערה את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים. מערבבים היטב בעזרת הכף ויוצרים גומה במרכז הקערה. שופכים לתוך הגומה את השמן והמים, מערבבים בעדינות כשכל פעם מוסיפים מעט קמח מדפנות הגומה. מערבבים עד שכל הקמח נבלע ומתקבל בצק חלק. אם הבצק יבש מוסיפים מעט מים, אם הבצק דביק מוסיפים קמח.

  • 03.

    מפזרים מעט קמח על משטח העבודה. מניחים את הבצק על משטח המקומח, מהדקים את הבצק בידיים, הופכים ושמים אותו היטב במשך 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מניחים את נייר האפייה על תבנית האפייה. יוצרים מהבצק 6 לחמניות עגולות או מאורכות ומניחים אותן על נייר האפייה. מסדרים את הלחמניות ברווח זו מזו על מנת שלא ידבקו אחת לשנייה.

  • 05.

    מניחים את תבנית האפייה במקום חמים במשך כחצי שעה להתפחה.

  • 06.

     מחממים תנור אפייה לחום בינוני גבוה של 200 מעלות.

  • 07.

     מפרידים את הביצה לחלבון וחלמון. את החלמון מעבירים לקערית ומוסיפים לו 2 כפיות מים.

  • 08.

    כאשר הלחמניות הכפילו את גודלן, מורחים עליהן את החלמון הביצה בעזרת מברשת אפייה ומפזרים מעל את השומשום.

  • 09.

     מכניסים את התבנית לתנור ואופים את הלחמניות 15-20 דקות. הלחמניות מוכנות כאשר הן משמיעות קול חלול כשמקישים על תחתיהן, מניחים ללחמניות להתקרר ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:20:00

הידעת?

לחם הוא אחד המאכלים הכי בסיסיים ונפוצים בדיאטה המערבית. למעשה, הוא כל כך חשוב בהיסטוריה הקולינרית של האנושות, עד כי הוא אחד הגורמים המרכזיים להפיכת בני אדם מציידים-לקטים לחקלאים יושבי-קבע. אולם, בשנים האחרונות התחיל טרנד הולך וגדל של אנשים שמסרבים לאכול גלוטן (חלק בגלל צליאק, והרוב בגלל בחירה אישית להימנע מגלוטן). אמנם אין תחליף מושלם ללחם, אך ככל שהזמן עובר עולים רעיונות חדשים לאותו לחם מוכר ואהוב. למשל לחמניות חמות מתוצרת בית מהירות הכנה אשר משדרגות כל ארוחת בוקר או כריכים לארוחת בית הספר, ניתן להקפיא ולחמם בעת ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(2135)