לחמניות גבינה לבנה בציפוי שום, עשבי תיבול ופרמזן
לחמניות השום הקלאסיות עם בצק פטנט שמכינים מגבינה לבנה, וציפוי משודרג עם פתיתי פרמזן. מתכון חובה של הבלוגר רון יוחננוב
המרכיבים ל20 יחידות:
- 500 גרם קמח תופח
- 2 גביעים (500 גרם סה"כ) גבינה לבנה 5% תנובה
- כף חומץ
- 1 כפית מלח
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתוש
- כפית מלח גס
- עשבי תיבול קצוצים (רוזמרין / טימין / אורגנו)
- 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
מכניסים את מצרכי הבצק לקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, קורצים מהבצק כדורים במשקל של 50 גרם.
-
04.
משטחים את כדורי הבצק ומקפלים, מגלגלים רצועה ארוכה וקושרים לולאה.
-
05.
מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
-
06.
אופים את הלחמניות עד להזהבה קלה מאוד, מוציאים מהתנור ומברישים בשמן זית עם עשבי תיבול ושום כתוש.
-
07.
מפזרים פתיתי פרמזן ומחזירים לאפייה ל-5 דקות נוספות עד להזהבת הגבינה
טיימר מופעל
-
08.
בתאבון!
הידעת?
לחם הוא אחד המאכלים הכי בסיסיים ונפוצים בדיאטה המערבית. למעשה, הוא כל כך חשוב בהיסטוריה הקולינרית של האנושות, עד כי הוא אחד הגורמים המרכזיים להפיכת בני אדם מציידים-לקטים לחקלאים יושבי-קבע. אולם, בשנים האחרונות התחיל טרנד הולך וגדל של אנשים שמסרבים לאכול גלוטן (חלק בגלל צליאק, והרוב בגלל בחירה אישית להימנע מגלוטן). אמנם אין תחליף מושלם ללחם, אך ככל שהזמן עובר עולים רעיונות חדשים לסוגים חדשים של לחם, למשל לחמניות השום הקלאסיות עם בצק פטנט שמכינים מגבינה לבנה, וציפוי משודרג עם פתיתי פרמג'יאנו רג'יאנו. מתכון חובה של הבלוגר רון יוחננוב