לחמניות גבינה, שום, עשבי תיבול ופרמזאנו רזיאנו | השף הלבן

לחמניות גבינה לבנה בציפוי שום, פרמזן ועשבי תיבול

לחמניות השום הקלאסיות עם בצק פטנט שמכינים מגבינה לבנה, וציפוי משודרג עם פתיתי פרמזן. מתכון חובה של הבלוגר רון יוחננוב

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לחמניות גבינות ושמן
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 20 יחידות:

לבצק:
  • 500 גרם קמח תופח
  • 2 גביעים (500 גרם סה"כ) גבינה לבנה 5% תנובה
  • כף חומץ
  • 1 כפית מלח
לציפוי:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתוש
  • כפית מלח גס
  • עשבי תיבול קצוצים (רוזמרין / טימין / אורגנו)
  • 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    מכניסים את מצרכי הבצק לקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, קורצים מהבצק כדורים במשקל של 50 גרם.

  • 04.

    משטחים את כדורי הבצק ומקפלים, מגלגלים רצועה ארוכה וקושרים לולאה.

  • 05.

    מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה

  • 06.

    אופים את הלחמניות עד להזהבה קלה מאוד, מוציאים מהתנור ומברישים בשמן זית עם עשבי תיבול ושום כתוש.

  • 07.

    מפזרים פתיתי פרמזן ומחזירים לאפייה ל-5 דקות נוספות עד להזהבת הגבינה

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 08.

    בתאבון!

הידעת?

לחם הוא אחד המאכלים הכי בסיסיים ונפוצים בדיאטה המערבית. למעשה, הוא כל כך חשוב בהיסטוריה הקולינרית של האנושות, עד כי הוא אחד הגורמים המרכזיים להפיכת בני אדם מציידים-לקטים לחקלאים יושבי-קבע. אולם, בשנים האחרונות התחיל טרנד הולך וגדל של אנשים שמסרבים לאכול גלוטן (חלק בגלל צליאק, והרוב בגלל בחירה אישית להימנע מגלוטן). אמנם אין תחליף מושלם ללחם, אך ככל שהזמן עובר עולים רעיונות חדשים לסוגים חדשים של לחם, למשל לחמניות השום הקלאסיות עם בצק פטנט שמכינים מגבינה לבנה, וציפוי משודרג עם פתיתי פרמג'יאנו רג'יאנו. מתכון חובה של הבלוגר רון יוחננוב

הכנת? כאן מדרגים
(21)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.