לחמניות גבינה, זיתים וברוקולי | השף הלבן

לחמניות גבינה, זיתים וברוקולי

דרך נהדרת להוסיף בסתר ירק לארוחת ערב של ילדים שנרתעים מאכילת ירקות. פתיתי הברוקולי לא מורגשים והלחמניות טעימות ונחטפות

מאת: יהודית אביב
חלבי סוג מתכון
לחמניות גבינה, זיתים וברוקולי
צילום: יהודית אביב

המרכיבים ל12 מאפינס קטנים או 6 גדולים:

  • 1 שקית (800 גרם) פתיתי ברוקולי של "סנפרוסט"
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כוס זיתים ירוקים
  • 1 גביע (250 גרם) קוטג' 5% "תנובה"
  • 150 גרם גבינת פטה 5% "פיראוס"
  • 100 גרם גבינת שמנת "נפוליאון"
  • 100 גרם פתיתי גבינת עמק "תנובה"
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 1.5 כוסות קמח רגיל/כוסמין
  • שקית אבקת אפייה
  • מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 50 גרם תערובת גרעינים לא קלויים (לא חובה, לא מתאים למתכון שמיועד לילדים)
גודל תבנית: תבנית מאפינס

הוראות הכנה:

  • 01.

        שמים את הברוקולי במסננת צפופה ושוטפים תחת ברז מים עד שהפתיתים מופשרים. מסננים היטב ומייבשים עם מגבת מטבח.

  • 02.

        שמים בקערה גדולה את כל החומרים לפי סדר כתיבתם ומערבבים היטב עם כף. מעבירים את התערובת לשקית זילוף שתקל מאוד על המזיגה לתבניות.

  • 03.

        משמנים היטב תבניות מאפינס בשמן זית.

  • 04.

        מזלפים מהתערובת לתבניות - ממלאים את התבניות כמעט עד הסוף.

  • 05.

        מפזרים גרעינים מעל הלחמניות.

  • 06.

        מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים את הלחמניות 30-40 דקות עד שהם מקבלים צבע שחום יפה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 07.

        מצננים היטב ומגישים. מומלץ להגיש עם סלט ירקות או ירקות חתוכים גס.

הכנת? כאן מדרגים
(0)