לחמניות איטלקיות מתוקות (מריטוצו) במילוי שמנת עם שוקולד
המתכון ללחמניות האיטלקיות האהובות מקבל שדרוג מיוחד של גנאש שוקולד מוקצף שאי אפשר לעמוד בפניו. מתכון טעים וחגיגי של אפרת ליכטנשטט שישאיר רושם על כולם
המרכיבים ל12 יחידות:
- 500 גרם קמח
- ½ כוס (70 גרם) סוכר
- 2 כפיות שמרים
- 2 ביצים
- 100 גרם חמאה רכה
- ⅔ כוס חלב תנובה + עוד כמה כפות
- ¼ כפית מלח
- ½ כוס (70 גרם) סוכר
- ½ כוס מים
- ביצה טרופה
- כף חלב תנובה
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 150 גרם שוקולד מריר
- 3 כפות אבקת סוכר
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת גנאש שוקולד מוקצף: בקערה בינונית שמים את השוקולד. בקלחת קטנה שמים 125 מ״ל מהשמנת ומביאים לסף רתיחה. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד וממתינים כדקה. טורפים היטב את השוקולד והשמנת לגנאש אחיד. מכסים את הקערה ומצננים במקרר כארבע שעות. מעבירים את הגנאש הקר לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומוסיפים את יתרת השמנת והסוכר ומקציפים לקרם יציב מאד. שומרים בקירור עד ההרכבה.
-
02.
ניתן לעשות את החלק האחרון של ״פתיחת״ הגנאש אחרי שהלחמניות מוכנות.
-
03.
-
04.
הכנת הבצק: שמים קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה ואת הביצים. מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים חצי כוס חלב. מוסיפים את שאר החלב בהדרגה.
-
05.
הבצק צריך להתפס על וו הלישה ויכול להדבק קצת למטה אבל צריך להיות אחיד. השגיחו על הבצק בדקות הראשונות.
-
06.
מוסיפים את המלח ולשים במיקסר כ-9 דקות לבצק גמיש וחלק.
טיימר מופעל
-
07.
אחרי 9 דקות מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור.
טיימר מופעל
-
08.
מעבירים את הכדור לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי במקום חמים (או חמש-שש שעות במקרר).
-
09.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומכינים תבנית משומנת היטב ומרופדת בנייר אפייה.
-
10.
מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים ובעזרת כף היד מגלגלים אותם לכדורים ואז ללחמניות מארוכות ושמנמנות.
-
11.
מניחים את הכדורים על תבנית, ברווחים. מכסים במגבת ומתפיחים התפחה שנייה עוד 20-30 דקות, וביום קר אפילו
טיימר מופעל
-
12.
אחרי ההתפחה מברישים בביצה טרופה מעורבבת עם כף חלב.
-
13.
אופים 20-30 דקות בתנור החם או עד שהלחמניות בצבע חום יפה, אפשר לסובב את התבנית באמצע האפייה לאפייה שווה.
טיימר מופעל
-
14.
במקביל לאפייה, מביאים לרתיחה את חומרי הסירופ ומבשלים כעשר דקות. כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים אותן בסירופ החם.
-
15.
כשהלחמניות מתקררות חותכים אותן בעדינות לחצי.
-
16.
מעבירים את הגנאש המוקצף לשקית זילוף עם צנתר רחב (2 ס״מ) ומזלפים פס נדיב של גנאש. מיישרים את המילוי בעזרת סכין פלטה.
-
17.
מפדרים באבקת סוכר ומגישים מיד.