מתכון כיסונים במילוי תפו"א | השף הלבן

כיסונים במילוי תפו"א

מנה טעימה וקלה להכנה עם הילדים

מאת: אוראל טלקר
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כיסונים במילוי תפו

המרכיבים ל4 מנות:

למילוי:
  • 5 תפו"א בינוניים
  • בצל גדול
  • 5 כפות שמן
  • כפית מלח
  • רבע כפית פלפל
לבצק:
  • אחת וחצי כוסות קמח
  • חצי כפית מלח
  • ביצה
  • רבע כוס שמן
  • רבע כוס מים
  • 2 כוסות שמן לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    ההכנה:

  • 02.

    שוטפים היטב את תפוחי האדמה. שמים בסיר ומכסים במי ברז. בעזרת מבוגר, מניחים את הסיר על אש גבוה.  כשהמים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 03.

    בעזרת מבוגר, מורידים את הסיר מהאש, שופכים את המים ומוצאים בזהירות את תפוחי האדמה בעזרת מזלג. שוטפים את תפוחי האדמה ומסירים את הקליפה בעזרת כריות האצבעות.  מועכים בקערה את תפוחי האדמה לפירה בעזרת מזלג.

  • 04.

    קולפים את הבצל ופורסים אותו לפרוסות , את הפרוסות חותכים לרצועות ואת הרצועות לקוביות.

  • 05.

    שופכים 5 כפות שמן למחבת ובעזרת מבוגר מחממים על אש בינונית. לאחר שהשמן חם , מוסיפים את הבצל.  מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מורידים מהאש.

  • 06.

    מוסיפים לפירה את הבצל המטוגן , המלח והפלפל. מערבבים היטב.

  • 07.

    שמים בקערה השנייה את חומרי הבצק :הקמח,המלח, הביצה,השמן והמים. מערבבים היטב בעזרת מזלג עד שנוצר בצק חלק ואחיד. אם הבצק דביק מידי , מוסיפים מעט קמח .לשים את הבצק 5 דקות בידיים .

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 08.

    מפגרים מעט קמח על משטח העבודה. מרדדים את הבצק במערוך לעלה דק. יוצרים בעזרת כוס עיגולים.  מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית. 

  • 09.

    מקפלים כל עיגול מעל למלית ומהדקים היטב בעזרת מזלג כדי שהכיסונים לא יפתחו בזמן הטיגון.

  • 10.

    בעזרת מבוגר ,שופכים את שמן הטיגון אל תוך סיר הטיגון ומחממים על אש גבוהה.

  • 11.

    כאשר השמן חם , מטגנים את הכיסונים 2-3 דקות מכל צד עד לקבלת גוון חום –זהוב.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 12.

    מרפדים צלחת בנייר סופג ,מוצאים את הכיסונים בעזרת המרית ומניחים על ניר סופג מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(317)