מתכון לבורקס גרוזיני - חצ'פורי | השף הלבן

חצ'פורי

בורקס גרוזיני במילוי גבינות

מאת: ינאי אינסי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
חצ'פורי

המרכיבים ל5 מנות:

לבצק
  • 500 גרם קמח
  • 25 גרם שמרים
  • 1+1/2 כוס מים פושרים
  • 30 גרם חמאה
  • 5 ביצים
  • 1 כפית מלח
למלית הגבינה
  • 200 גרם ריקוטה
  • 500 גרם גבינה בולגרית רכה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את הקמח והשמרים בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז, מניחים בגומה את המים, החמאה והמלח ולשים לבצק רך, אם הבצק נדבק ליד ניתן להוסיף כרבע כוס קמח נוספת.

  • 02.

    מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל נפחו.

  • 03.

    לאחר ההתפחה לשים את הבצק שוב, מחלקים ל- 5 כדורים, ונותנים להם לתפוח שוב על משטח מקומח - 10 דקות, לאחר מכן מרדדים כל כדור לעיגול - לא דק מידי, מורחים במרכז כל עיגול את מלית הגבינה, מרימים את שולי העיגול מכל צד ומהדקים כל קצה- כך שנוצרת צורה של סירה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, אופים בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות כ- 15-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת מזלג לוחצים מעט את מרכזה של כל סירה כך שנוצרת גומה קלה, לתוך כל גומה שוברים ביצה, מפזרים מלח גס ומחזירים לאפייה לעוד כ- 5 דקות או עד לרמת העשייה של הביצה שמעדיפים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(173)