חצ'פורי
בורקס גרוזיני במילוי גבינות
המרכיבים ל5 מנות:
- 500 גרם קמח
- 25 גרם שמרים
- 1+1/2 כוס מים פושרים
- 30 גרם חמאה
- 5 ביצים
- 1 כפית מלח
- 200 גרם ריקוטה
- 500 גרם גבינה בולגרית רכה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 בצלים ירוקים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את הקמח והשמרים בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז, מניחים בגומה את המים, החמאה והמלח ולשים לבצק רך, אם הבצק נדבק ליד ניתן להוסיף כרבע כוס קמח נוספת.
-
02.
מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל נפחו.
-
03.
לאחר ההתפחה לשים את הבצק שוב, מחלקים ל- 5 כדורים, ונותנים להם לתפוח שוב על משטח מקומח - 10 דקות, לאחר מכן מרדדים כל כדור לעיגול - לא דק מידי, מורחים במרכז כל עיגול את מלית הגבינה, מרימים את שולי העיגול מכל צד ומהדקים כל קצה- כך שנוצרת צורה של סירה.
טיימר מופעל
-
04.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, אופים בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות כ- 15-20 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת מזלג לוחצים מעט את מרכזה של כל סירה כך שנוצרת גומה קלה, לתוך כל גומה שוברים ביצה, מפזרים מלח גס ומחזירים לאפייה לעוד כ- 5 דקות או עד לרמת העשייה של הביצה שמעדיפים.
טיימר מופעל