מתכון לבורקס גרוזיני - חצ'פורי | השף הלבן

חצ'פורי

בורקס גרוזיני במילוי גבינות

מאת: ינאי אינסי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
חצ'פורי

המרכיבים ל 5 מנות:

לבצק
  • 500 גרם קמח
  • 25 גרם שמרים
  • 1+1/2 כוס מים פושרים
  • 30 גרם חמאה
  • 5 ביצים
  • 1 כפית מלח
למלית הגבינה
  • 200 גרם ריקוטה
  • 500 גרם גבינה בולגרית רכה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את הקמח והשמרים בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז, מניחים בגומה את המים, החמאה והמלח ולשים לבצק רך, אם הבצק נדבק ליד ניתן להוסיף כרבע כוס קמח נוספת.

  • 02.

    מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל נפחו.

  • 03.

    לאחר ההתפחה לשים את הבצק שוב, מחלקים ל- 5 כדורים, ונותנים להם לתפוח שוב על משטח מקומח - 10 דקות, לאחר מכן מרדדים כל כדור לעיגול - לא דק מידי, מורחים במרכז כל עיגול את מלית הגבינה, מרימים את שולי העיגול מכל צד ומהדקים כל קצה- כך שנוצרת צורה של סירה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, אופים בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות כ- 15-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת מזלג לוחצים מעט את מרכזה של כל סירה כך שנוצרת גומה קלה, לתוך כל גומה שוברים ביצה, מפזרים מלח גס ומחזירים לאפייה לעוד כ- 5 דקות או עד לרמת העשייה של הביצה שמעדיפים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(173)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.