חצ'פורי
חצ'פורי, מתכון גרוזיני, מאפה מלוח שכובש את השולחן
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

המרכיבים ל 20 יחידות:
- קילו קמח
- 2 ביצים
- 2 כוסות מים
- 2 כפות חומץ
- 2 כפות וודקה
- חצי כוס שמן
- מלח
- למלית גבינה
- קילו גבינת חמד
- 3 ביצים
- 1 חבילת גבינת כנען לערבב הכל ביחד.
הוראות הכנה:
-
01.
להכניס למיקסר את כל החומרים היבשים לערבב ואז להוסיף את הנוזלים.
-
02.
לתת לו ערבול של חמש דקות ואז לתת לבצק לנוח עשר דקות ללוש שוב עם המיקסר חמש דקות ואז לכסות את הבצק בניילון.
-
03.
להוריד לשיש ולחלק ל- 20 כדורים שווים, לתת לבצק לנוח שוב פעם.
-
04.
לפזר על השיש קמח ולרדד כל כדור לעיגול דק לכסות את כולם ואחרי חצי שעה להתחיל לפתוח כל אחד בשמן לעיגול דק כמו נייר.
-
05.
לעשות קיפול כמו לבורקס ולמלא בגבינה לסגור כמו מעטפה לסדר על נייר אפיה ולאפות בחום של 200 מעלות.
הכנת? כאן מדרגים