חצ'פורי במילוי גבינות ותרד | השף הלבן

חצ'פורי גבינות ותרד

הלהיט של חג השבועות! בואו ללמוד להכין עוגת תלושותי חצ'פוריים יפיפייה במילוי תרד וגבינות.

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה חצ'פורי במילוי גבינות ותרד
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 12 יחידות:

לבצק:
  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1 ביצה בגודל L
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים
  • 1 כפית מלח
למלית:
  • 1/2 שקית (400 גרם) מדליוני תרד סנפרוסט, מופשרים ומסוננים מנוזלים
  • 1/2 גביע (125 גרם) פרובטו מעודנת פיראוס 5% עם חלב כבשים וחלב בקר
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 1 מיכל (200 מ"ל) רוטב בשמל קלאסי השף הלבן
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לאפייה:
  • 1 ביצה, טרופה
גודל תבנית: תבנית בקוטר 26-28 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ומפעילים למשך כעשר דקות על מהירות בינונית. מניחים את הבצק להתפחה, מכוסה במגבת, למשך כשעה.

  • 02.

    מערבבים את חומרי המילוי ושומרים במקרר עד סיום תפיחת הבצק.

  • 03.

    מחלקים את הבצק שתפח לכ-20 חתיכות, מרדדים את החתיכות לצורת אליפסה בעובי סנטימטר.

  • 04.

    שמים על כל אליפסה כף גדושה של מילוי ומצמידים את הקצוות היטב זה לזה בצורת חצ'פורי - כשמרכז המילוי נשאר גלוי לעין.

  • 05.

    מסדרים את כל היחידות בתבנית עגולה עם רווח ביניהן.

  • 06.

    מורחים על הבצק ביצה טרופה ומניחים את המאפה לתפיחה נוספת של כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    אופים בחום 190 מעלות כ-30 עד להזהבה.

הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.