מתכון חלת קובנה | השף הלבן

חלת קובנה

חלה תימנית אוורירית ומושלמת לארוחת שבת

מאת: מתכון גולש
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
חלת קובנה

המרכיבים ל10 מנות:

  • 1 ק"ג קמח רגיל
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 5 כפות סוכר
  • 1 כף מלח שטוחה
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • חצי חבילה מחמאה או מרגרינה רכה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבלים במיקסר את כל המוצרים לפי הסדר, למעט את המלח אותו מוסיפים בסוף. מערבלים כ-10 דקות, מכסים בניילון נצמד ומשאירים בצד לתפיחה במשך כשעה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מחממים תנור ל-220 מעלות.

  • 03.

    מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. על משטח משומן קלות, בעזרת מערוך מרדדים כל חלק למלבן גדול ודק ומורחים עליו שישית מהמחמאה. בתום המריחה מגלגלים את המלבן לרולדה. עושים זאת עם כל 6 חלקי הבצק.

  • 04.

    מהרולדות שנוצרו קולעים 2 צמות ומורחים עליהן את שארית המחמאה.

  • 05.

    אופים את החלות כרבע שעה או עד להשחמה. 

הכנת? כאן מדרגים
(2)