חלת קובנה
חלה תימנית אוורירית ומושלמת לארוחת שבת
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
- 1 ק"ג קמח רגיל
- 3 כפות שמרים יבשים
- 5 כפות סוכר
- 1 כף מלח שטוחה
- 1/2 2 כוסות מים פושרים
- חצי חבילה מחמאה או מרגרינה רכה
הוראות הכנה:
-
01.
מערבלים במיקסר את כל המוצרים לפי הסדר, למעט את המלח אותו מוסיפים בסוף. מערבלים כ-10 דקות, מכסים בניילון נצמד ומשאירים בצד לתפיחה במשך כשעה.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים תנור ל-220 מעלות.
-
03.
מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. על משטח משומן קלות, בעזרת מערוך מרדדים כל חלק למלבן גדול ודק ומורחים עליו שישית מהמחמאה. בתום המריחה מגלגלים את המלבן לרולדה. עושים זאת עם כל 6 חלקי הבצק.
-
04.
מהרולדות שנוצרו קולעים 2 צמות ומורחים עליהן את שארית המחמאה.
-
05.
אופים את החלות כרבע שעה או עד להשחמה.
הכנת? כאן מדרגים