חלת פרמזן ועשבי תיבול | השף הלבן

חלת פרמזן ועשבי תיבול

החלה המפורסמת של קורין גדעון בגרסה משודרגת לשבועות: חלה על בסיס חלב עם עשבי תיבול ופתיתי פרמזן. המתכון המושלם למאפה חגיגי לשולחן החג עם שילוב טעמים מנצח

מאת: קורין גדעון
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
חלת פרמזן ועשבי תיבול
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 3 חלות בינוניות או 2 גדולות:

  • 2 ¼ כוסות (500 מ"ל) חלב תנובה פושר
  • 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • ¾ כוס שמן זית
  • 1 קילו קמח לבן מנופה
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים שאוהבים (מומלץ להשתמש באורגנו טרי)
  • 1/4 כוס עלי טימין טרי
  • ביצה טרופה עם כף שמן זית וכף סוכר
  • פרג או קצח
  • עלי מרווה

הוראות הכנה:

  • 01.

    במיקסר עם וו לישה מניחים את השמרים ומוסיפים את החלב, מערבבים קצת להמסת השמרים.

  • 02.

    מוסיפים סוכר, שמן זית, קמח, ועשבי תיבול ולשים כ- 3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים את המלח ולשים את הבצק כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק, רך וגמיש.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מכסים את קערת הבצק ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר, או למשך הלילה במקרר.

  • 05.

    לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, וכל אחד מהם לארבעה כדורים.

  • 06.

    קולעים חלה מארבע רצועות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כדורי הבצק הנותרים.

  • 07.

    מתפיחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר ומחממים תנור ל- 200 מעלות.

  • 08.

    מברישים את החלה בביצה טרופה, מפזרים פתיתי פרמזן ופרג. מצמידים עלי מרווה לחלה ומצפים אותם בביצה כדי שלא יחרכו.

  • 09.

    מכניסים לתנור ואופים בין 20-30 דקות. תלוי במידת ההשחמה שאתם מעדיפים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.