חלת פרמג'יאנו רג'יאנו (חלת פרמזן)
מתכון של אפרת ליכטנשטט לחלה חגיגית ומיוחדת עם שדרוג של גבינת פרמג'יאנו רג'יאנו. לא תאמינו כמה הגבינה משדרגת את החלה הקלאסית והופכת אותה לטעימה במיוחד
המרכיבים ל2 חלות בינוניות:
- 500 גרם קמח לבן
- 3 כפיות שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- ⅓ כוס (80 מ״ל) שמן זית
- 1 כוס מים (240 מ״ל) + עוד קצת
- ½ שקית (50 גרם) פתיתי פרמג'יאנו רג'יאנו "השף הלבן"
- ½ כוס (50 גרם) עלי בזיליקום קצוצים
- 2-3 שיני שום כתושות
- ½1 כפיות מלח
- להברשה: מעט שמן זית + ביצה טרופה
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר ומערבבים היטב.
-
02.
מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים את השמן והמים.
-
03.
לשים במיקסר כ-5 דקות לבצק גמיש וחלק. אם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים עוד מים, כל קמח זקוק לכמות מים אחרת.
טיימר מופעל
-
04.
אחרי 5 דקות עוצרים את המיקסר ומוסיפים פרמזן, בזיליקום, שום ומלח.
טיימר מופעל
-
05.
מפעילים שוב ולשים עוד 4 דקות במהירות נמוכה.
טיימר מופעל
-
06.
אחרי 9 דקות מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור.
טיימר מופעל
-
07.
מעבירים את הכדור לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים או שהבצק מכפיל את נפחו.
-
08.
אחרי שעה לשים מעט את הבצק וחותכים אותו ל-8 חתיכות שוות, מומלץ להעזר במשקל כדי ליצור חלות אחידות. אצלי משקל כל רצועה היה כ-100 גרם.
-
09.
בעזרת כרית כף היד מגלגלים כל חתיכה על משטח העבודה לכדור, ומניחים ברווחים על השיש. מכסים את הכדורים במגבת מטבח לחה כדי שלא יתייבשו.
-
10.
מתפיחים את הכדורים 10 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
11.
מועכים כל כדור לאליפסה ובעזרת מערוך מרדדים לעלה ארוך. מגלגלים לרולדה ארוכה שהיא קצת יותר עבה במרכז. כסו את הרצועות המוכנות במגבת לחה כל הזמן.
-
12.
קולעים 2 צמות מארבע רצועות. סוגרים כל חלה היטב ע״י קיפול פנימה של הרצועות.
-
13.
מברישים את החלות במעט שמן זית, מכסים במגבת ומתפיחים 20-30 דקות נוספות. בזמן הזה מדליקים את התנור ל 190 מעלות טורבו.
טיימר מופעל
-
14.
מברישים את החלות בביצה טרופה. אופים את החלות 18-24 דקות (תלוי בתנור שלכם) עד שהן שחומות ויפות.
טיימר מופעל
-
15.
בתאבון!