חיתוכיות פרמזן וזיתים | השף הלבן

חיתוכיות פרמזן וזיתים

חטיפי גבינה מתובלים בממרח זיתים ירוקים וברוזמרין. כיבוד נפלא קל הכנה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חיתוכיות פרמזן וזיתים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 28 יחידות:

  • ½1 כוסות (190 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית רוזמרין מיובש
  • 100 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות קטנות
  • ½1 כפיות מלח
  • 2 כפות ממרח זיתים ירוקים "אוליביה"
  • 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 150 גרם גבינה לבנה "תנובה" 5%
  • לעיטור: תערובת של 1 כף שומשום, 1 כף קצח ומעט פתיתי צ'ילי (קנויה או ביתית)
גודל תבנית: תבנית מלבנית 2438x ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים תבנית מלבנית 24X38 ס"מ (או תבנית אחרת ששטחה דומה) בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו).

  • 02.

    מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה, מלח ורוזמרין. מוסיפים חמאה וממרח זיתים ומעבדים לתערובת פירורית עדינה (הכי נוח במעבד מזון; אפשר גם במיקסר או ביד). מוסיפים פתיתי פרמזן ומערבבים. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומעבדים או לשים לבצק אחיד.

  • 03.

    משטחים את הבצק בתבנית בשכבה בעובי אחיד ככל האפשר. בסכין חדה חותכים את הבצק ל־48 מלבנים (4 חיתוכים לאורך, 12 חיתוכים לרוחב). זורים על הבצק את תערובת העיטור ומהדקים קלות.

  • 04.

    אופים במדף האמצעי של התנור במשך 15 דקות. מסובבים את התבנית כדי להבטיח הזהבה אחידה, ואופים במשך 20-15 דקות נוספות עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור, חותכים שוב למלבנים (עוברים בסכין חדה על סימוני החיתוך המוקדם). מחזירים את התבנית לתנור. מכבים את התנור ומניחים לחיתוכיות להתייבש בתנור החם 20 דקות. מצננים בתבנית. מאחסנים בקופסה אטומה.

    טיימר מופעל

    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.