חיתוכיות פרמזן וזיתים
חטיפי גבינה מתובלים בממרח זיתים ירוקים וברוזמרין. כיבוד נפלא קל הכנה.

המרכיבים ל 28 יחידות:
- ½1 כוסות (190 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כפית רוזמרין מיובש
- 100 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות קטנות
- ½1 כפיות מלח
- 2 כפות ממרח זיתים ירוקים "אוליביה"
- 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 150 גרם גבינה לבנה "תנובה" 5%
- לעיטור: תערובת של 1 כף שומשום, 1 כף קצח ומעט פתיתי צ'ילי (קנויה או ביתית)
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים תבנית מלבנית 24X38 ס"מ (או תבנית אחרת ששטחה דומה) בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו).
-
02.
מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה, מלח ורוזמרין. מוסיפים חמאה וממרח זיתים ומעבדים לתערובת פירורית עדינה (הכי נוח במעבד מזון; אפשר גם במיקסר או ביד). מוסיפים פתיתי פרמזן ומערבבים. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומעבדים או לשים לבצק אחיד.
-
03.
משטחים את הבצק בתבנית בשכבה בעובי אחיד ככל האפשר. בסכין חדה חותכים את הבצק ל־48 מלבנים (4 חיתוכים לאורך, 12 חיתוכים לרוחב). זורים על הבצק את תערובת העיטור ומהדקים קלות.
-
04.
אופים במדף האמצעי של התנור במשך 15 דקות. מסובבים את התבנית כדי להבטיח הזהבה אחידה, ואופים במשך 20-15 דקות נוספות עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור, חותכים שוב למלבנים (עוברים בסכין חדה על סימוני החיתוך המוקדם). מחזירים את התבנית לתנור. מכבים את התנור ומניחים לחיתוכיות להתייבש בתנור החם 20 דקות. מצננים בתבנית. מאחסנים בקופסה אטומה.
טיימר מופעל