חטיפי זיתים - מיני לחמניות ללא גלוטן! | השף הלבן

חטיפי זיתים – מיני לחמניות במילוי זיתים (ללא גלוטן)

חטיפי זיתים – מיני לחמניות במילוי זיתים (ללא גלוטן)

מאת: נעמה רן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חטיפי זיתים - מיני לחמניות במילוי זיתים (ללא גלוטן)
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 25-30 יחידות:

לבצק:
  • 1/2 מיכל (125 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה
  • 3 כפות שמן זית
  • 25 גרם חמאה תנובה, רכה
  • 1/4 כפית מלח
  • 150 גרם צפתית 5% "פיראוס"
  • 1 ביצה
  • 250 גרם (1/2 2 כוסות) קמח טפיוקה או קמח תפוחי אדמה
למילוי:
  • 30 זיתים מגולענים
  • לציפוי: חלמון טרוף עם 1 כף מים, שומשום, פרג

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    מערבלים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות עד שמתגבש בצק רך ולא דביק.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 03.

    מחלקים את הבצק ל-30 כדורים בגודל פינג-פונג

  • 04.

    ומשטחים בעזרת האגודל. מניחים זית במרכז ומכדררים בין כפות הידיים לכדור

  • 05.

    העוטף את הזית. מניחים בתבנית במרווחים של כ-3 ס”מ, מברישים בחלמון מהול במים ומפזרים

  • 06.

    מעל פרג או שומשום.

  • 07.

    אופים כ-20 דקות עד שהכדורים מקבלים גוון זהוב

    טיימר מופעל

    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.