חטיפי זיתים וגבינות
טעימים מאוד, קלים מאוד להכנה ונחטפים במהירות. אפשר להכין כמה שעות מראש ולחמם מחדש (בתנור!) לפני ההגשה.
המרכיבים ל48 יחידות:
- 1 ק"ג בצק עלים מרודד מופחת שומן "מעדנות" מופשר לפי ההוראות על גבי האריזה
- 500 גרם ממרח זיתים ירוקים
- 150 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת דק
- 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת דק
- ביצה טרופה לזיגוג
- אורגנו מיובש ומעט פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). מרפדים תבניות אפייה גדולות עם דפנות נמוכות מאוד בנייר אפייה.
-
02.
חותכים את גליל הבצק לקטעים באורך 15 ס"מ. מרדדים כל חלק לעלה מלבני שמידותיו 20x40 ס"מ. מורחים כל עלה בצק ב־4 כפות ממרח זיתים – משאירים פס נקי ברוחב 5 ס"מ לאורך אחת הצלעות הארוכות. זורים על כל עלה מהגבינות המגוררות. מברישים את פס הבצק הנקי בביצה טרופה. מגלגלים את עלה הבצק לגלילה מהודקת מכיוון הצלע הארוכה המכוסה במלית לעבר הצלע המוברשת בביצה.
-
03.
חותכים כל גלילה לשניים. מעבירים את גלילות הבצק לתבניות. מברישים את הגלילות בביצה טרופה וחותכים כל גלילה ל־6 קטעים שווים באורכם. זורים על הגלילות מעט אורגנו מיובש וגבינת פרמזן מגוררת ואופים במרכז התנור במשך 30-25 דקות עד שהבצק מקבל גוון חום־זהוב עמוק.
טיימר מופעל