גביניות מלוחות מדהימות של אלונה זוהר | השף הלבן

גביניות מלוחות מדהימות של אלונה זוהר

גביניות מושלמות עם טוויסט מפתיע – במקום מילוי מתוק, הלכתי על שני מילויים מלוחים משגעים

מאת: אלונה זוהר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גביניות מלוחות מדהימות של אלונה זוהר

המרכיבים ל20 יחידות:

לבצק:
  • 1 ק"ג קמח שמרים
  • 2 ביצים
  • 200 גרם חמאה תנובה
  • 2 כפות מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 3/4 כוסות מים
למלית בטטה:
  • 1 קופסא מלית גבינה למאפים השף הלבן
  • בטטה גדולה רכה
  • 1 כפית מלח
  • למלית תרד:
  • 1 כוס תרד חלוט סחוט וקצוץ
  • 1 קופסת מלית גבינה למאפים השף הלבן
  • 1 כפית מלח
לציפוי:
  • 1 חלמון טרוף

הוראות הכנה:

  • 01.

    ללוש בצק נוח לעבודה מכל הרכיבים. להניח להתפחה עד הכפלת הנפח. 2 .לערבב מלית גבינה עם בטטה ועוד אחת עם תרד.

  • 02.

    לרדד בצק על משטח מקומח.

  • 03.

    לחתוך בעזרת גלגלת לריבועים, למלא בנדיבות ולסגור כל 2 קצוות מנוגדים. 

  • 04.

    למרוח בחלמון טרוף ולפזר שומשום או מלח גס.

  • 05.

    לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דק.

הכנת? כאן מדרגים
(0)