בייגל ירושלמי ממולא כרובית ובצל
נראה אתכם מפסיקים לנשנש את התענוג הזה! חן ואלון משתפים אותנו במתכון הקל שישדרג לכם את הבראנץ

המרכיבים ל 6-10:
- 1 קילו קמח כוסמין 80%
- 60 גר סוכר לבן
- 25 גרם שמרים טריים
- 580 מ"ל מים
- חצי כף מלח
- רבע כוס שמן זית
- רבע כוס שמן זית
- 1 בצל גדול
- 1 שקית (800 גרם) פתיתי כרובית של סנפרוסט
- מלח
- פלפל שחור
- כוס קשיו קלוי ללא מלח
- קערה עם מים
- מגש עם שומשום (אופציונאלי)
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק:
-
02.
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים את הקמח עם הסוכר והשמרים במשך כדקה.
-
03.
מוסיפים את המים בזרם דק ובהדרגה וממשיכים לערבל עד שהמסה מתאחדת לבצק
-
04.
מוסיפים את המלח ושמן הזית ולשים 7 דקות נוספות לפחות לבצק רך וגמיש.
טיימר מופעל
-
05.
מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה.
-
06.
בינתיים מכינים את המלית:
-
07.
קוצצים את הבצל ומאדים במחבת על אש קטנה עם מעט מלח ושמן הזית.
-
08.
כשהבצל מתרכך, מגבירים את האש ומוסיפים את תכולת שקית פירורי כרובית של סנפרוסט.
-
09.
מתבלים בפלפל ומערבבים היטב.
-
10.
מקפיצים יחד כ10 דקות עד שפירורי הכרובית משחימים יפה.
טיימר מופעל
-
11.
מצננים היטב.
-
12.
חוזרים לבצק:
-
13.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מחלקים אותו ל12 כדורים שווים בגודלם ומתפיחים כחצי שעה נוספת על משטח מקומח.
-
14.
מתחילים בהרכבה:
-
15.
מחממים תנור ל250 מעלות, חום עליון תחתון.
-
16.
קוצצים את הקשיו.
-
17.
על משטח מקומח מרדדים כדור בצק למלבן מאורך ודק
-
18.
מניחים עליו 1-2 כפות מהמלית ומשטחים (נסו לדמיין שאתם מורחים נוטלה)
-
19.
מפזרים מעט קשיו קלוי ומגלגלים לנחש הדוק
-
20.
מגלגלים את הנחש סביב עצמו וסוגרים למעגל, מהדקים בקצוות.
-
21.
בעזרת האצבעות מורחים את הבייגל במים ומצפים בעוד כף מהמלית (או בשומשום, או בכלום)
-
22.
מסדרים בתבנית מצופה בנייר אפייה ואופים כ15 דקות עד להשחמה מלאה.
טיימר מופעל