בייגלה ירושלמי ממולא בגבינה וכרישה
הסוד של המאפה הוא השימוש בגבינה למאפים החדשה מבית "השף הלבן", שמאפשרת ליצור בקלות מילוי מושלם: מצד אחד הוא עסיסי, ומצד שני אינו פוגע בפריכות של הבצק
המרכיבים ל4:
- 1 חבילה (1 ק"ג) קמח לבן
- ½ כוס ( 100 גרם) סוכר חום כהה
- 1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
- 2½ כוסות (600 מ"ל) מים
- 1 ביצה
- 3 כפות שמן
- 2 כפיות מלח
- 4 כפות שומשום
- 50 גרם חמאת תנובה
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- ½ כרישה, קצוצה
- 1 גביע (500 גרם) גבינה למאפים 9% שומן השף הלבן
- 1 צרור בצל ירוק, קצוץ
- ¼ כפית מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק: מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים ומעבדים כדקה במהירות נמוכה.
-
02.
מוסיפים את המים ולשים כ־ 5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את הביצה, השמן והמלח ולשים כ ־ 5 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק רך ואחיד.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון. מתפיחים במקרר 12-4 שעות.
-
04.
מחלקים את הבצק ל־ 4 חלקים שווים. מניחים על משטח מקומח קלות, מכסים במגבת ומתפיחים חצי שעה.
-
05.
בינתיים מכינים את המלית: מחממים את החמאה במחבת ומטגנים בה את הבצל והכרישה עד שהם מזהיבים. מצננים, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים.6 . מחממים את התנור ל־ 180 מעלות במצב טורבו. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
-
06.
מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את אחד מחלקי הבצק למלבן בגודל כ־ 6x25 ס"מ ובעובי כ־
-
07.
5 ס"מ. מפזרים בסמוך לאחת מהצלעות הארוכות כ־ 3 כפות מהמלית. מגלגלים לגליל ומחברים את שני הקצוות שלו, כך שתתקבל אליפסה. מניחים בתבנית.
-
08.
יוצרים באותו אופן 3 בייגלך נוספים.
-
09.
מברישים את הבייגלך במים ומפזרים שומשום. אופים 20-15 דקות, עד הזהבה.מגישים חם.*במקום גבינה למאפים 9% אפשר להשתמש בשקית גבינת כנען "השף הלבן"+ 1 ביצה + כף קמח - לערבל יחד לתערובת חלקה.גיוון: אפשר להחליף כרבע מכמות הקמח הלבן בקמח כוסמין.
טיימר מופעל