מאפה בצק עלים מפנק במילוי שקשוקה | השף הלבן

בורקס שקשוקה

בורקס או שקשוקה? אל תתלבטו! קבלו מתכון למאפה נפלא על בסיס בצק עלים במילוי השקשוקה האהובה

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה שקשוקה מעולה
צילום: שני בריל

המרכיבים ל9:

  • 1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • 9 ביצים M (הכי קטנות שתמצאו)
  • 1 ביצה – להברשה
  • 1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן "אוליביה"
  • 200 גרם גבינה צהובה "עמק", מגורדת דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הבצק ל-18 קוביות בגודל זהה (8-10 ס"מ) או משתמשים בריבועי בצק עלים מוכנים וחתוכים כבר לקוביות.

  • 02.

    מברישים 9 קוביות במעט מים ומניחים מעל כל ריבוע בצק עוד ריבוע אחד. מהדקים בעדינות ומברישים בביצה טרופה.

  • 03.

      מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15-20 דקות או עד שהמאפים זהובים קלות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

      מוציאים, מצננים מעט וחותכים באמצע ריבוע (משאירים

  • 05.

    5 ס"מ בצדדים). מועכים את הריבוע החתוך כלפי פנים (ראו רפרנס).

  • 06.

      ממלאים כל שקע שנוצר במעט גבינה צהובה מגורדת, כף גדושה רוטב עגבניות ושוברים מעל (בתוך החור) ביצה.

  • 07.

      אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 5-7 דקות או עד שהלבן של הביצה לא שקוף והצהוב עדיין רך מעט

    טיימר מופעל
    00:07:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)