בורקס שקשוקה
בורקס או שקשוקה? אל תתלבטו! קבלו מתכון למאפה נפלא על בסיס בצק עלים במילוי השקשוקה האהובה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: שני בריל
המרכיבים ל9:
- 1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 9 ביצים M (הכי קטנות שתמצאו)
- 1 ביצה – להברשה
- 1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן "אוליביה"
- 200 גרם גבינה צהובה "עמק", מגורדת דק
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הבצק ל-18 קוביות בגודל זהה (8-10 ס"מ) או משתמשים בריבועי בצק עלים מוכנים וחתוכים כבר לקוביות.
-
02.
מברישים 9 קוביות במעט מים ומניחים מעל כל ריבוע בצק עוד ריבוע אחד. מהדקים בעדינות ומברישים בביצה טרופה.
-
03.
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15-20 דקות או עד שהמאפים זהובים קלות.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים, מצננים מעט וחותכים באמצע ריבוע (משאירים
-
05.
5 ס"מ בצדדים). מועכים את הריבוע החתוך כלפי פנים (ראו רפרנס).
-
06.
ממלאים כל שקע שנוצר במעט גבינה צהובה מגורדת, כף גדושה רוטב עגבניות ושוברים מעל (בתוך החור) ביצה.
-
07.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 5-7 דקות או עד שהלבן של הביצה לא שקוף והצהוב עדיין רך מעט
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים