מתכון ״בורקס״ מתוק במילוי גבינה | השף הלבן

״בורקס״ מתוק במילוי גבינה

בצק עלים מקורמל קלות עם מילוי גבינה חלבי ועדין. נראה כמו בורקס, אבל מפתיע במתיקותו

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
״בורקס״ מתוק במילוי גבינה

המרכיבים ל20 מאפים:

  • 300 גרם בצק עלים מרודד "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 1 חלמון ביצה טרוף למריחה
  • אבקת סוכר לבזיקה
למלית
  • 250 גרם (1/2 חבילה) גבינת 'כנען' מסדרת "השף הלבן"
  • 250 גרם (1/3 גביע) גבינה לאפיה 5% מסדרת "השף הלבן"
  • 150 גרם סוכר
  • חלמון ביצה
  • 50 גרם אבקת שקדים
  • 50 גרם צימוקים מושרים בכף רום

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים במעבד מזון את כל חומרי המלית, מלבד הצימוקים. לאחר עיבוד קל מוסיפים את הצימוקים ומערבבים שוב קלות.

  • 02.

    חותכים מבצק העלים ריבועים בקוטר 12 ס"מ.

  • 03.

    מניחים כף מלית במרכז כל ריבוע בצק, מקפלים לחצי ומהדקים היטב. עוברים על שולי הבצק המהודקים במזלג ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 04.

    מורחים את חלקם העליון של הבורקסים בחלמון ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ-20 דקות. ניתן לפזר גם שומשום על המאפים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    בוזקים מעל הבורקסים האפויים אבקת סוכר ומחזירים לתנור החם לעוד 1-2 דקות להתקרמלות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
הכנת? כאן מדרגים
(113)