בורקס דפי אורז מתוקים – הלהיט שכבש את הרשת | השף הלבן

בורקס דפי אורז מתוקים

גרסה מתוקה ללהיט שכבש את הרשת! ככה תכינו בקלות מאפה פריך שמתפצפץ בפה ובתוכו גבינה למאפים מתוקה ודובדבנים. תענוג בלי הרבה נקיפות מצפון.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בורקס דפי אורז מתוקים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל12 יחידות:

  • 12 דפי אורז בקוטר 22 ס"מ
  • להברשה: 25 גרם חמאה מומסת
למילוי:
  • 1 חבילה גבינת כנען תנובה
  • 6 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2/3 כוס דובדבנים מגולענים
  • להגשה: אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מערבבים את מרכיבי המילוי.

  • 02.

    מכינים קערה גדולה עם מים חמימים. טובלים עלה אורז במים כ-15 שניות עד לריכוך קל, מנערים ומניחים על משטח העבודה.

  • 03.

    מניחים במרכז העלה כף מילוי. מעצבים את המילוי לצורת משולש (יעזור לשלב הקיפול).

  • 04.

    מקפלים 1/3 עלה אורז על המילוי מכיוון צלע אחת של המשולש. מקפלים עליו את שתי הצלעות הנוספות ומקפלים את עודפי העלה לגב המשולש.

  • 05.

    מניחים את המשולשים על נייר האפיה ומברישים בחמאה.

  • 06.

    אופים כ-50-45 דקות עד הזהבה. בוזקים אבקת סוכר ומגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 07.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(19)