בורקס דפי אורז מתוקים
גרסה מתוקה ללהיט שכבש את הרשת! ככה תכינו בקלות מאפה פריך שמתפצפץ בפה ובתוכו גבינה למאפים מתוקה ודובדבנים. תענוג בלי הרבה נקיפות מצפון.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל12 יחידות:
- 12 דפי אורז בקוטר 22 ס"מ
- להברשה: 25 גרם חמאה מומסת
למילוי:
- 1 חבילה גבינת כנען תנובה
- 6 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 2/3 כוס דובדבנים מגולענים
- להגשה: אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית תנור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מערבבים את מרכיבי המילוי.
-
02.
מכינים קערה גדולה עם מים חמימים. טובלים עלה אורז במים כ-15 שניות עד לריכוך קל, מנערים ומניחים על משטח העבודה.
-
03.
מניחים במרכז העלה כף מילוי. מעצבים את המילוי לצורת משולש (יעזור לשלב הקיפול).
-
04.
מקפלים 1/3 עלה אורז על המילוי מכיוון צלע אחת של המשולש. מקפלים עליו את שתי הצלעות הנוספות ומקפלים את עודפי העלה לגב המשולש.
-
05.
מניחים את המשולשים על נייר האפיה ומברישים בחמאה.
-
06.
אופים כ-50-45 דקות עד הזהבה. בוזקים אבקת סוכר ומגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת.
טיימר מופעל
-
07.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים