בורקס ביס בטטה ומסקרפונה
מתכון אירוח נהדר ופשוט להכנה עם בצק עלים. ככה תכינו בקלות בורקס ביס בטטה ומסקרפונה. מומלץ להגיש עם מטבל בזיליקום ליד
המרכיבים ל 34-40 מיני בורקסים:
- למאפה:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 3 בטטות גדולות קלופות, מבושלות ומרוסקות
- 4 כפות עירית קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 250 גרם גבינת מסקרפונה השף הלבן
- 250 גרם גבינת מסקרפונה השף הלבן
- 1/2 כוס עלי בזיליקום
- 1/2 פלפל חריף ירוק
- 1/2 לימון חתוך לרבעים
- 1/2 כפית מלח
- ביצה טרופה
- שומשום שחור
- מעט מלח גס
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה גדולה מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית.
-
02.
בתבנית מרופדת נייר אפייה מניחים מחצית מבצק העלים.
-
03.
מורחים בשכבה עבה את המלית ומניחים עליה בזהירות את מחצית הבצק שנותרה.
-
04.
מברישים בביצה טרופה ובעזרת חוד סכין חדה חורצים שורות לאורך ולרוחב ובעצם יוצרים ריבועים קטנים בגודל של כ- 3X3 ס"מ.
-
05.
מפזרים שומשום שחור ומעט מלח גס.
-
06.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 30 דקות עד להשחמה.
טיימר מופעל
-
07.
לאחר האפייה חוזרים בעזרת סכין על החיתוכים כדי ליצור ריבועים מושלמים .
-
08.
טוחנים יחד את מרכיבי המטבל ומגישים ליד.