אצבעות בורקס אורז במילוי גבינות
בורקס דפי האורז הקלאסי בצורה קצת אחרת ובמילוי גבינות רזות. מתכון מושלם של רחלי קרוט לכל מי שמחפש לשמור על הגזרה ועדיין ליהנות מארוחה טעימה
המרכיבים ל2-3 מאפים:
- 1 פרוסה גבינת עמק
- 50 גרם פטה עיזים 5% או בולגרית 5% "פיראוס"
- 70 גרם גבינת חמד 5% "פיראוס" או גבינת כנען
- 2-3 דפי אורז גדולים (עיגולים או מרובעים)
- 1 ביצה
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה בינונית שמים גבינת פטה וגבינת חמד או טוב טעם ומועכים מעט עם מזלג. קוצצים את פרוסת טל העמק לקוביות קטנות ומעבירים לקערה עם הגבינות.
-
02.
מרטיבים דף בצק אורז ל-2 שניות במים זורמים ומניחים על השיש.
-
03.
מניחים פס מהמילוי בכמות של עד 2 כפות ולא יותר בחלק התחתון של דף האורז.
-
04.
מגלגלים ליצירת רולדה (כמו אגרול). אין צורך לסגור את הצדדים רק חשוב לא למלא עד הסוף בצדדים אלא להשאיר 1 ס"מ בכל צד.
-
05.
טורפים את הביצה בקערה ומברישים היטב היטב את אצבעות הבורקס. ממש חשוב להבריש בנדיבות ואת הקצוות בצדדים מורחים תוך כדי לחיצה קלה כדי שהצדדים יסגרו. מפזרים שומשום בנדיבות.
-
06.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15 דקות ואז מגבירים ל-210 מעלות ואופים בחום עליון טורבו עד שהחלק העליון ממש זהוב.
טיימר מופעל
-
07.
חשוב להיות סבלניים בשלב הזה ולא להוציא עד שהחלק העליון זהוב לגמרי. אם קצת גבינה בורחת זה ממש לא נורא. מגישים חם.