אוזני המן מלוחות
מתכון מפתיע לאוזני המן האהובות: מיני קישים מלוחים במילוי גבינות ועגבניות מיובשות בצורת אוזני המן. מושלם למשלוחי מנות לאנשים שאוהבים מלוח!
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נטע ליבנה
עיצוב: נטע ליבנה
המרכיבים ל9-12 יחידות:
- 140 גרם קמח
- 100 גרם חמאה
- ½ כפית מלח
- ½ כפית סוכר
- 2 וחצי כפות שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 1 חלמון
מלית:
- ½ חבילה (125 גרם) פטה כבשים 20% "פיראוס"
- 4 כפות פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- ½ כוס עגבניות מיובשות קצוצות דק
- 1 ביצה
- 1 כפית עלי טימין טריים או יבשים
הוראות הכנה:
-
01.
שמים במעבד מזון - קמח, סוכר, מלח וחמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם חולי וגרגירי.
-
02.
מוסיפים את השמנת והחלמון ומעבדים בפולסים רק עד שהבצק נאסף לכדי גוש אחד.
-
03.
מהדקים את הבצק לכדי כדור, עוטפים בצורה רופפת בניילון נצמד ומרדדים לדיסקית. מכניסים למקרר למינימום שעה.
-
04.
מכינים את המלית: מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
-
05.
מרדדים את הבצק הקר לעלה בעובי של כמה 3-5 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
-
06.
מניחים כפית מהמילוי במרכז של כל עיגול וסוגרים לצורה של משולש.
-
07.
מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 12-14 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
טיימר מופעל
-
08.
מצננים היטב לפני שמגישים. בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים