אוזני המן מלוחות - טעים וקל להכנה | השף הלבן

אוזני המן מלוחות

מתכון מפתיע לאוזני המן האהובות: מיני קישים מלוחים במילוי גבינות ועגבניות מיובשות בצורת אוזני המן. מושלם למשלוחי מנות לאנשים שאוהבים מלוח!

מאת: נטע ליבנה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
אוזני המן מלוחות
צילום: נטע ליבנה עיצוב: נטע ליבנה

המרכיבים ל9-12 יחידות:

  • 140 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית סוכר
  • 2 וחצי כפות שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 1 חלמון
מלית:
  • ½ חבילה (125 גרם) פטה כבשים 20% "פיראוס"
  • 4 כפות פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • ½ כוס עגבניות מיובשות קצוצות דק
  • 1 ביצה
  • 1 כפית עלי טימין טריים או יבשים

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים במעבד מזון - קמח, סוכר, מלח וחמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם חולי וגרגירי.

  • 02.

    מוסיפים את השמנת והחלמון ומעבדים בפולסים רק עד שהבצק נאסף לכדי גוש אחד.

  • 03.

    מהדקים את הבצק לכדי כדור, עוטפים בצורה רופפת בניילון נצמד ומרדדים לדיסקית. מכניסים למקרר למינימום שעה.

  • 04.

    מכינים את המלית: מערבבים את כל המרכיבים בקערה.

  • 05.

    מרדדים את הבצק הקר לעלה בעובי של כמה 3-5 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.

  • 06.

    מניחים כפית מהמילוי במרכז של כל עיגול וסוגרים לצורה של משולש.

  • 07.

    מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 12-14 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:14:00
  • 08.

    מצננים היטב לפני שמגישים. בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(8)