אוזני המן מלוחות - טעים וקל להכנה | השף הלבן

אוזני המן מלוחות

מתכון מפתיע לאוזני המן האהובות: מיני קישים מלוחים במילוי גבינות ועגבניות מיובשות בצורת אוזני המן. מושלם למשלוחי מנות לאנשים שאוהבים מלוח!

מאת: נטע ליבנה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
אוזני המן מלוחות
צילום: נטע ליבנה עיצוב: נטע ליבנה

המרכיבים ל 9-12 יחידות:

  • 140 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית סוכר
  • 2 וחצי כפות שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 1 חלמון
מלית:
  • ½ חבילה (125 גרם) פטה כבשים 20% "פיראוס"
  • 4 כפות פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • ½ כוס עגבניות מיובשות קצוצות דק
  • 1 ביצה
  • 1 כפית עלי טימין טריים או יבשים

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים במעבד מזון - קמח, סוכר, מלח וחמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם חולי וגרגירי.

  • 02.

    מוסיפים את השמנת והחלמון ומעבדים בפולסים רק עד שהבצק נאסף לכדי גוש אחד.

  • 03.

    מהדקים את הבצק לכדי כדור, עוטפים בצורה רופפת בניילון נצמד ומרדדים לדיסקית. מכניסים למקרר למינימום שעה.

  • 04.

    מכינים את המלית: מערבבים את כל המרכיבים בקערה.

  • 05.

    מרדדים את הבצק הקר לעלה בעובי של כמה 3-5 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.

  • 06.

    מניחים כפית מהמילוי במרכז של כל עיגול וסוגרים לצורה של משולש.

  • 07.

    מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 12-14 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:14:00
  • 08.

    מצננים היטב לפני שמגישים. בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(9)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.