חצ׳פורי בשר
מאכל גאורגי מסורתי מלא בחלבון ומפוצץ בטעמים. השילוב של הבשר והלחם מנחם, מפנק ומשדרג כל שולחן
המרכיבים ל6 מנות:
- בצק שמרים עלים
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים
- 2 עגבניות
- 2 קישוא
- 2 שיני שום
- כף רסק עגבניות מרוכז
- חצי כוס מים
- ק״ג בשר טחון
- כפית פפריקה
- כפית כמון
- כפית צ׳ילי גרוס
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- ביצה
- שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים בצק שמרים עלים (לפי הוראות היצרן).
-
02.
למלית- לטגן: חותכים את הבצלים לקוביות, חותכים את העגבניות לקוביות, מגרדים את הקישואים בפומפיה, חותכים 2 שיני שום לפרוסות דקות.
-
03.
מטגנים את הבצלים בשמן הזית עד להזהבה ומוסיפים את העגבניות והקישואים. מוסיפים את השיני שום.
-
04.
מוסיפים לסיר כף רסק עגבניות, חצי כוס מים ואת השיני שום ומבשלים כ5 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים 1 ק״ג בשר טחון ומפרקים במחבת לחתיכות.
-
06.
מוסיפים כפית פפריקה, כמון, צ׳ילי גרוס, מלח, פלפל ומבשלים כ 8 דקות עד ל3/4 בישול של הבשר.
טיימר מופעל
-
07.
מורידים את התבשיל לצלחת / תבנית לקירור.
-
08.
פורסים את הבצק שמרים עלים וחותכים 6 מלבנים.
-
09.
מגלגלים את הצדדים ומהדקים את 2 הקצוות עד לקבלת צור של סירה.
-
10.
ממלאים את הסירות בתבשיל בשר.
-
11.
טורפים ביצה ומורחים מעל לבצק ומפזרים שומשום.
-
12.
מכניסים לתנור שחומם ל180 לרבע שעה.
-
13.
בתאבון!