חצ׳פורי בשר - השף הלבן

חצ׳פורי בשר

מאכל גאורגי מסורתי מלא בחלבון ומפוצץ בטעמים. השילוב של הבשר והלחם מנחם, מפנק ומשדרג כל שולחן

מאת: בת-אל סאנאניס מקייטן
בשרי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
חצ׳פורי בשר
צילום: בת-אל סאנאניס מקייטן

המרכיבים ל 6 מנות:

מרכיבים:
  • בצק שמרים עלים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים
  • 2 עגבניות
  • 2 קישוא
  • 2 שיני שום
  • כף רסק עגבניות מרוכז
  • חצי כוס מים
  • ק״ג בשר טחון
  • כפית פפריקה
  • כפית כמון
  • כפית צ׳ילי גרוס
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • ביצה
  • שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים בצק שמרים עלים (לפי הוראות היצרן).

  • 02.

    למלית- לטגן: חותכים את הבצלים לקוביות, חותכים את העגבניות לקוביות, מגרדים את הקישואים בפומפיה, חותכים 2 שיני שום לפרוסות דקות.

  • 03.

    מטגנים את הבצלים בשמן הזית עד להזהבה ומוסיפים את העגבניות והקישואים. מוסיפים את השיני שום.

  • 04.

    מוסיפים לסיר כף רסק עגבניות, חצי כוס מים ואת השיני שום ומבשלים כ5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מוסיפים 1 ק״ג בשר טחון ומפרקים במחבת לחתיכות.

  • 06.

    מוסיפים כפית פפריקה, כמון, צ׳ילי גרוס, מלח, פלפל ומבשלים כ 8 דקות עד ל3/4 בישול של הבשר.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 07.

    מורידים את התבשיל לצלחת / תבנית לקירור.

  • 08.

    פורסים את הבצק שמרים עלים וחותכים 6 מלבנים.

  • 09.

    מגלגלים את הצדדים ומהדקים את 2 הקצוות עד לקבלת צור של סירה.

  • 10.

    ממלאים את הסירות בתבשיל בשר.

  • 11.

    טורפים ביצה ומורחים מעל לבצק ומפזרים שומשום.

  • 12.

    מכניסים לתנור שחומם ל180 לרבע שעה.

  • 13.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.