חצ׳פורי בשר | השף הלבן

חצ׳פורי בשר

מאכל גאורגי מסורתי מלא בחלבון ומפוצץ בטעמים. השילוב של הבשר והלחם מנחם, מפנק ומשדרג כל שולחן

מאת: בת-אל סאנאניס מקייטן
בשרי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
חצ׳פורי בשר
צילום: בת-אל סאנאניס מקייטן

המרכיבים ל6 מנות:

מרכיבים:
  • בצק שמרים עלים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים
  • 2 עגבניות
  • 2 קישוא
  • 2 שיני שום
  • כף רסק עגבניות מרוכז
  • חצי כוס מים
  • ק״ג בשר טחון
  • כפית פפריקה
  • כפית כמון
  • כפית צ׳ילי גרוס
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • ביצה
  • שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים בצק שמרים עלים (לפי הוראות היצרן).

  • 02.

    למלית- לטגן: חותכים את הבצלים לקוביות, חותכים את העגבניות לקוביות, מגרדים את הקישואים בפומפיה, חותכים 2 שיני שום לפרוסות דקות.

  • 03.

    מטגנים את הבצלים בשמן הזית עד להזהבה ומוסיפים את העגבניות והקישואים. מוסיפים את השיני שום.

  • 04.

    מוסיפים לסיר כף רסק עגבניות, חצי כוס מים ואת השיני שום ומבשלים כ5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מוסיפים 1 ק״ג בשר טחון ומפרקים במחבת לחתיכות.

  • 06.

    מוסיפים כפית פפריקה, כמון, צ׳ילי גרוס, מלח, פלפל ומבשלים כ 8 דקות עד ל3/4 בישול של הבשר.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 07.

    מורידים את התבשיל לצלחת / תבנית לקירור.

  • 08.

    פורסים את הבצק שמרים עלים וחותכים 6 מלבנים.

  • 09.

    מגלגלים את הצדדים ומהדקים את 2 הקצוות עד לקבלת צור של סירה.

  • 10.

    ממלאים את הסירות בתבשיל בשר.

  • 11.

    טורפים ביצה ומורחים מעל לבצק ומפזרים שומשום.

  • 12.

    מכניסים לתנור שחומם ל180 לרבע שעה.

  • 13.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)