חלה ממולאת גבינות ועשבי תיבול - השף הלבן

חלה ממולאת גבינות ועשבי תיבול

חלה רכה שמגישים למרכז השולחן ממולאת פסטו וגבינות שמפזרת ריחות בכל הבית

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חלה ממולאת גבינות ועשבי תיבול
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 2 חלות:

מרכיבים:
  • 1 כוס עלי אורגנו טריים
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק מאוד
  • 1 ק"ג קמח לבן
  • ½ כוס שמן זית
  • 2½ כוסות חלב
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 כף מלח
מלית:
  • 1 קובייה (250 גרם) בולגרית 24% פיראוס
  • 1 צנצנת פסטו פרמזן של אוליביה
  • פלח פרמג'יאנו רג'יאנו COLLECTION
ציפוי:
  • 1 ביצה טרופה עם כף חלב
  • שומשום שחור
  • מלח גס
ציפוי לאחר האפייה:
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 4 כפות שמיר/פטרוזיליה קצוצים דק מאוד
  • כפית שום גבישי

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר, יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי החלה.

  • 02.

    לשים היטב כ־7 דקות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 03.

    מעבירים לקערה משומנת מעל ומכסים בשקית, מתפיחים כשעה בטמפ' החדר.

  • 04.

    לאחר שעה מחלקים את הבצק שתפח לשני חלקים.

  • 05.

    כל חלק מחלקים לשלושה/ ארבעה כדורים.

  • 06.

    מגררים את הגבינות בקערה ומערבבים עם ממרח הפסטו.

  • 07.

    מרדדים כל כדור על משטח מקומח מעט לעלה דק אובאלי.

  • 08.

    מורחים מהמלית לאורך העלה ומגלגלים לרצועה מהודקת, כדי שהמלית לא תגלוש החוצה באפייה.

  • 09.

    קולעים מהרצועות הממולאות חלה של שלושה/ארבעה חלקים בצורה לא מהודקת ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

  • 10.

    מברישים הברשה ראשונה של ביצה טרופה עם חלב ומתפיחים 25 דקות, לאחר מכן מברישים שוב בביצה טרופה עם חלב ומפזרים שומשום שחור ומלח גס.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 11.

    אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות עד השחמה, כ־30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 12.

    מיד לאחר האפייה בעודן חמות מברישים את החלות בחמאה מומסת מעורבבת עם עשבי תיבול ושום.

הכנת? כאן מדרגים
(12)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.