חלה ממולאת גבינות ועשבי תיבול | השף הלבן

חלה ממולאת גבינות ועשבי תיבול

חלה רכה שמגישים למרכז השולחן ממולאת פסטו וגבינות שמפזרת ריחות בכל הבית

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חלה ממולאת גבינות ועשבי תיבול
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל2 חלות:

לרכישה >>
מרכיבים:
  • 1 כוס עלי אורגנו טריים
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק מאוד
  • 1 ק"ג קמח לבן
  • ½ כוס שמן זית
  • 2½ כוסות חלב
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 כף מלח
מלית:
  • 1 קובייה (250 גרם) בולגרית 24% פיראוס
  • 1 צנצנת פסטו פרמזן של אוליביה
  • פלח פרמג'יאנו רג'יאנו COLLECTION
ציפוי:
  • 1 ביצה טרופה עם כף חלב
  • שומשום שחור
  • מלח גס
ציפוי לאחר האפייה:
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 4 כפות שמיר/פטרוזיליה קצוצים דק מאוד
  • כפית שום גבישי

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר, יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי החלה.

  • 02.

    לשים היטב כ־7 דקות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 03.

    מעבירים לקערה משומנת מעל ומכסים בשקית, מתפיחים כשעה בטמפ' החדר.

  • 04.

    לאחר שעה מחלקים את הבצק שתפח לשני חלקים.

  • 05.

    כל חלק מחלקים לשלושה/ ארבעה כדורים.

  • 06.

    מגררים את הגבינות בקערה ומערבבים עם ממרח הפסטו.

  • 07.

    מרדדים כל כדור על משטח מקומח מעט לעלה דק אובאלי.

  • 08.

    מורחים מהמלית לאורך העלה ומגלגלים לרצועה מהודקת, כדי שהמלית לא תגלוש החוצה באפייה.

  • 09.

    קולעים מהרצועות הממולאות חלה של שלושה/ארבעה חלקים בצורה לא מהודקת ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

  • 10.

    מברישים הברשה ראשונה של ביצה טרופה עם חלב ומתפיחים 25 דקות, לאחר מכן מברישים שוב בביצה טרופה עם חלב ומפזרים שומשום שחור ומלח גס.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 11.

    אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות עד השחמה, כ־30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 12.

    מיד לאחר האפייה בעודן חמות מברישים את החלות בחמאה מומסת מעורבבת עם עשבי תיבול ושום.

הכנת? כאן מדרגים
(12)