גראטן
גראטן תפוחי אדמה עשיר בטעמים עם שמנת מתובלת, פתיתי מוצרלה ודבש שמעניקים טוויסט מתוק ומיוחד. השכבות האפויות בתנור מתמזגות למנה קרמית וזהובה שמתאימה לארוחה משפחתית או לאירוח חגיגי. מנה קלה להכנה ומלאת סטייל לשולחן שלכם
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6-8 מנות:
גראטן:
- 6 -7 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לפרוסות
- 100 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
תערובת שמנת:
- 500 מ"ל שמנת לבישול 15% / שמנת מתוקה
- 100 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 3 שיני שום כתושות
- חופן עלי טימין
- מלח
- פלפל שחור
- קמצוץ מוסקט
- 2 כפות דבש
הגשה:
- זילוף דבש
- מלח גס
- חופן טימין
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה את כל תערובת השמנת.
-
02.
בתבנית מעט משומנת בשמן זית/חמאה, מסדרים שכבת פרוסות תפו"א, יוצקים מעל מעט מתערובת השמנת, מסדרים שוב שכבת תפוחי אדמה ומעליו תערטבת שמנת, חוזרים על הפעולה ולבסוף מפזרים מלמעלה מוצרלה.
-
03.
מניחים נייר אפייה ומעליו נייר כסף, מהדקים בצדדים ואופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות 25 דק', מסירים את נייר האפייה והכסף, ואופים כ-20 דק' או עד שתפוח האדמה רך והמוצרלה זהובה.
-
04.
מזלפים דבש, מפזרים טימין ומעט מלח גס.
הכנת? כאן מדרגים